Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" treneris: "Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem ticība izgaisa"

© f64

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols pēc zaudējuma Maskavas CSKA (0:3) sacīja, ka ticība pozitīvam iznākumam pilnībā izgaisa pēc otrās ielaistās ripas.

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols: "Mums pietrūka jaudas. CSKA ir agresīva komanda, kas zina, kādu hokeju spēlē. Mūsu uzdevums bija neļaut tai spēlēt ātru hokeju. Daļēji tas mums izdevās, bet pirmie vārti daļēji tika ielaisti pēc pretuzbrukuma. Skaidrs, ka, spēlējot pret favorīti, daudz momentu nebūs. Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem ticība uz aizķeršanos spēlē izgaisa. Trešajā trešdaļā "armijnieki" iemeta vēl. Centāmies, bet trūka jaudas, lai spētu kaut ko likt pretī.

"Iepriekš spēlējām pret SKA, varam salīdzināt abas "armijas" komandas. CSKA ir fiziski spēcīgāka, tā spēlē diezgan vienkārši, bet spēlētāji ir atlasīti atbilstoši spēles koncepcijai. No malas komanda izskatās ļoti viegli vadāma, puiši veic lielu darba apjomu," Ābols turpināja. "Savukārt SKA ir vairāk tehnisku spēlētāju, kaut gan Sanktpēterburga vairs nespēlē romantisko padomju hokeju. Tas stils jau ir pagātnē. Romantika un skaistas izspēles var neiziet cauri. Visi vārti ir darba vārti – pēc uzmetieniem uz vārtiem, atlēkušajām ripām. Bet spēles skaistums ir palicis vairākuma izspēlēm."

Maskavas CSKA galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs: "Tā bija kārtējā smagā spēle. Trešajā trešdaļā spēlējām lieliski, bet pirmajos divos periodos mums bija pasmagi. "Dinamo" labi pildīja savu spēles plānu. Stass Gaļimovs mūs izvilka no sarežģītas situācijas. Priecē, ka nospēlējām uz nulles, puiši – malači."

Rīgas "Dinamo" aizsargs Čejs Genovejs: "Nespējām tikt galā ar viņu spiedienu un presingu. Viņi ļoti labi kontrolēja ripu un izmantoja savas vārtu gūšanas iespējas. Nespējām tikt galā ar viņu spiedienu un presingu. Viņi ļoti labi kontrolēja ripu un izmantoja savas vārtu gūšanas iespējas."

"Mums jāspēlē kā iepriekšējās spēles. Ripa vairāk jākontrolē un jāspēlē mūsu spēle, neļaujot pretiniekam ieskrieties. Zinām, kādas kļūdas pieļāvām. Rīt ir diena, lai atkoptos, un parīt jau ir ļoti svarīga spēle," Genovejs turpināja.

Pēdējā treniņā Genovejam kāds bija nomainījis slidu šņores no baltām uz rozā krāsas šņorēm. "Tas bija ļoti labs joks no kāda komandas biedra. Izmeklēšana joprojām turpinās [smaida]. Ir labi, ka mums ir šāda atmosfēra, tas novirza domas un atbrīvo prātu," sacīja Genovejs.