Nosaukts ASV hokeja izlases sastāvs

Šodien paziņoti tie 23 ASV izlases hokejistu uzvārdi, kuri dosies uz 2010. gada olimpiskajām spēlēm, kas jau februārī startēs Kanādas pilsētā Vankūverā.

ASV valstsvienības sastāvā iekļauti 13 uzbrucēji, septiņi aizsargi un trīs vārtsargi. Sastāvā ir trīs spēlētāji ar iepriekšēju olimpisko spēļu pieredzi. Tie ir – Kriss Drurijs, Braiens Rafaļskis un Džeimijs Langenbrūners. Rafaļskis (36 gadi) ir komandas pieredzējušākais hokejists, kamēr 21 gadu vecais Patriks Keins ir jaunākais. Komandas vidējais vecums ir 26,5 gadi. Sastāvā iekļaut vieni no labākajiem NHL šī brīža vārtsargiem – Džonatans Kviks, Tims Tomass un Raiens Millers.

 

"Esam strādājuši ļoti smagi, lai izveidotu komandu, kas Vankūverā mums varētu izcīnīt zelta godalgas. Esmu diezgan drošs, ka mums tas ir izdevies," pēc sastāva paziņošanas izteicies ASV izlases ģenerālmenedžeris Braiens Burks.

ASV izlases sastāvs:

 

Uzbrucēji: David Backes, Dustin Brown, Ryan Callahan, Chris Drury, Patrick Kane, Ryan Kesler, Phil Kessel, Jamie Langenbrunner, Ryan Malone, Zach Parise, Joe Pavelski, Bobby Ryan, Paul Stastny

Aizsargi: Erik Johnson, Jack Johnson, Mike Komisarek, Paul Martin, Brooks Orpik, Brian Rafalski, Ryan Suter

Vārtsargi: Ryan Miller, Jonathan Quick, Tim Thomas

Svarīgākais