Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" gada pēdējā spēle pret Maskavas "CSKA"

Rīgas "Dinamo" hokejisti šovakar "Arēnā Rīga" aizvadīs pēdējo šī gada Kontinentālās Hokeja līgas spēli, kurā tiksies ar vistitulētāko Krievijas (PSRS) un arī visas Eiropas hokeja klubu komandu Maskavas "CSKA". Spēles sākums pulksten 19.30 un tiešraidē to demonstrēs gan LTV7 kanāls, gan "Viasat Sport Baltic".

Šosezon abas komandas spēlē vienā divīzijā, un divus savstarpējos mačus regulārajā čempionātā jau ir nospēlējušas – abus Maskavā un abos uzvaras izcīnīja "CSKA" hokejisti. Vispirms septembra beigās armijnieki ļoti saspringtā mačā, pateicoties sava vārtsarga Baruļina teicamajai spēlei, spēja nosargāt minimālu uzvaru ar 2:1 – abus vārtus maskavieši guva pirmajā periodā, bet Lauris Dārziņš vienīgos vārtus guva minūti līdz spēles beigām. Savukārt, pēc mēneša vēlreiz tiekoties Maskavā Rīgas "Dnamo" hokejisti aizvadīja ļoti neveiksmīgu spēli, mačā vidū nonākot zaudētājos ar 0:5, un tikai pēc tam gūstot trīs vārtus (Mārtiņš Cipulis un divreiz Marsels Hosa) padarīja beigu rezultātu pieklājīgāku – 3:5.

Šobrīd līgas kopējā turnīra tabulā Maskavas "CSKA" un Rīgas "Dinamo" komandas ieņem attiecīgi 12. un 17. vietu. Iepriekšējās sezonas beigas "CSKA" nedaudz apēnoja galvenā trenera Vjačeslava Bikova un viņa palīga Igora Zaharkina visai skandalozā pāriešana uz Ufas "Salavat Julaev", kam sekoja arī vairāku spēlētāju vēlme pamest komandu. Katrā ziņā vasarā Maskavas "CSKA" perspektīvas uz šo sezonu nemaz tik rožainas neizskatījās, tomēr Fetisovam kopā ar Sergeju Ņemčinovu, kurš vienlaicīgi pilda gan galvenā trenera, gan ģenerālmenedžera pienākumus, ir izdevies izveidot jaunu, bet ļoti perspektīvu komanda, kas demonstrē visai atzīstamu sniegumu. Turklāt decembrī uz vienu spēli pret Sanktpēterburgas "SKA" laukumā 51 (!) gada vecumā atgriezās arī Vjačeslavs Fetisovs, radot milzīgu ažiotāžu ne tikai Krievijā, bet arī visā pasaulē, un viņa vārds joprojām ir atrodams komandas pieteikumā dalībai KHL čempionātā.

Arī bez Fetisova "CSKA" sastāvā ir gana daudz ievērības cienīgu hokejistu, un mūsu līdzjutējiem šķiet vislabāk pazīstamais ir viens no iepriekšējās sezonas Rīgas "Dinamo" līderiem Marks Hartigans, kurš arī Maskavas klubā ir starp vadošajiem spēlētājiem. No iepriekšējās sezonas uzbrukuma līderiem komandā joprojām ir Pjotrs Šcastļivijs un Denis Paršins, bet vasarā uzbrucēju rindas papildināja grieķu izcelsmes amerikānis Nikolas Dmitrakos, kā arī jaunais un talantīgais krievu uzbrucējs Iļja Zubovs, kurš nespējot nostiprināties Otavas "Senators" pamatsastāvā fārmkluba vietā izvēlējās spēlēt KHL. Sezonas gaitā "CSKA" pievienojās pieredzējušais centra uzbrucējs Alberts Ļeščovs, kā arī armijnieki spēja uz sezonu no Kolumbusas "Blue Jackets" izīrēt Krievijas U-20 izlases līderi Ņikitu Filatovu, pateicoties kura rezultativitātei "CSKA" demonstrē arvien pārliecinošāku sniegumu. Rīgā gan viņa nebūs, jo Filatovs šobrīd kopā ar Krievijas U-20 izlasi piedalās Pasaules U-20 čempionātā Kanādā. Aizsardzības līnijas galvenie balsti ir Krievijas izlases kandidāti Konstantīns Korņejevs un Denis Kuļašs, kā arī šī gada KHL drafta pirmais numurs Mihails Pašņins. Savukārt, vārtus lielākajā daļā maču sargu Krievijas izlases kandidāts Konstantīns Baruļins, bet viņa dublieris ir kanādietis Nolans Šēfers.

Rīgas "Dinamo" komanda šovakar visticamāk spēlēs savā iespējami labākajā sastāvā. Nelielas problēmas ar veselību ir Marselam Hosam un Martinam Karijam. Pirmais vakar pat netrenējās, bet otrais aizvadīja pirmo treniņu pēc saaukstēšanās apārstēšanas, portālam Sportacentrs.com pastāstīja Rīgas "Dinamo" kluba preses sekretārs Jānis Stepītis. Tomēr tikšot darīts viss, lai Hosa šovakar varētu spēlēt.

Lai arī "Dinamo" komandai neizdevās saviem faniem sagādāt dāvanu (uzvarēt) Ziemassvētkos tā ir apņēmības pilna gadu noslēgt ar uzvaru un šo apņēmību sarunā ar "Radio SWH" pauž komandas kapteinis Sandis Ozoliņš. "Koncentrēsimies aizsardzību un centīsimies uzlabot sniegumu tieši šajā līnijā. Viss kā zināms sākas ar aizsardzību. Vēlamies uzvarēt katrā spēlē! Nav svarīgi spēlējam Ziemassvētkos vai kādā citā datumā un mačus nešķirojam."

Spēle "Arēnā Rīga" šodien sāksies pulksten 19.30.