Baltkrievi nosauc olimpiskās hokeja izlases sastāvu

2010. gada Vankūveras ziemas olimpiskajām spēlēm šodien sastāvu nosaukusi Baltkrievijas hokeja federācijas vadība. Komandu pārstāvēs 14 KHL spēlētāji, dzimtenei palīgā dosies četri spēlētāji no NHL, kā arī pieci hokejisti no BAČ.

Šodien kā pirmie sastāvu prezentējuši baltkrievi. Komandas vārtsargu līniju veidos KHL spēlējošie Vitālijs Kovaļs un Andrejs Mezins, kā arī BAČ komandas ''Vitebsk'' ripu ķērājs Maksims Maļutins. Mezinam šī būs jau trešā olimpiāde - tik pat olimpiskajās spēlēs piedalījies aizsargs Ruslans Salejs, un viņi ir vienīgie spēlētāji, kas Baltkrievijas izlasi pārstāvējuši visās trīs ziemas olimpiskajās spēlēs.

 

Visiespaidīgākā ir komandas uzbrukuma līnija, kuru veido NHL un KHL spēlējošie hokejisti, arī brāļi Andrejs un Sergejs Kosticini, kuri arī ikdienā spēlē viena kluba rindās. Kā nākamā savu sastāvu prezentēs Krievijas izlase - 25. decembrī, bet pēc divām dienām uzzināsim arī Latvijas olimpiskās hokeja izlases sastāvu. Pēdējie braucējus uz Vankūveru paziņos amerikāņi - vien 1. janvārī. Baltkrievi spēlēs C grupā, kopā ar zviedriem, somiem un vāciešiem.

Svarīgākais