NHL: "Canadiens" ar debitantu vārtos papildlaikā pieveic "Rangers"

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas Austrumu konferences finālā savu pirmo uzvaru guvusi Monreālas "Canadiens", kura papildlaikā ar 3:2 pieveica Ņujorkas "Rangers" un sērijā panāca 1:2. Monreālas vārtos lielisks bija debitants Dastins Tokarskis, bet uzvaras vārtus ar krūtīm guva Alekss Galčenuks.

Pēc sērijas uzsākšanas ar diviem zaudējumiem (viens no tiem graujošais 2:7) savās mājās Monreālas "Canadiens" bija spiesta laimi meklēt Ņujorkā, turklāt bez sava savainotā pamatvārtsarga Kerija Praisa. Viņu aizstāj debitants Dastins Tokarskis, kuram šī bija tikai piektā spēle "Canadiens" sastāvā...

Pirmajā periodā izskatījās, ka "Rangers" trešā uzvara sērijā ir teju neizbēgama. Metienu attiecība 14:4 mājinieku labā, tiesa, vārtus izdevās gūt tikai vienus. Monreālas aizsargs P.K. Subans nepiedodami kļūdījās uz pretinieku zilās līnijās, izlaižot "Rangers" uzbrukumā divi pret viens. Ļoti aukstasinīgi nospēlēja Karls Heglins, kurš noguldīja aizsargu, apstājās un ļāva aizsargam ieslīdēt vārtos, bet pēc tam izdarīja piespēli Senluī. Senluī metiens gan tika atvairīts, taču "Canadiens" pārējie hokejisti joprojām nebija atgriezušies aizsardzībā, un Heglins pa taisno no gaisa panāca 1:0.

24. minūtē viesi rezultātu izlīdzināja. Ātri pārejot uzbrukumā, brīvā metiena pozīcijā tika izvirzīts Andrejs Markovs, kurš cauršāva Henrika Lundkvista cietoksni. Tiesa, arī otrajā periodā "Rangers" uzbruka vairāk, taču Tokarskis darbojās veiksmīgi.

Rezultāts nemainījās līdz 57. minūtei, kad Daniels Briērs bija veiklākais pie "Rangers" vārtiem, tiesa, Monreālai pamatlaikā uzvara nebija lemta. 29 sekundes pirms trešā perioda beigām par to parūpējās "Canadiens" spēlētāja Alekseja Jemeļina slida, pret kuru atsitusies ripa kuriozā veidā ieslīdēja vārtos, panākot 2:2.

Papildlaikā gan veiksme atkal bija Monreālas pusē, jo pēc Tomāša Plekaneca metiena pirmais pie atlēkušās ripas bija "Canadiens" uzbrucējs Alekss Galčenuks, tiesa, arī šie vārti bija diezgan kuriozi, jo Galčenuks ripu vārtos raidīja nevis ar nūju, bet gan tā atsitās pret viņa krūtīm un pārkrita pāri vārtu līnijai.

Uzvara ar 3:2 ļauj "Canadiens" izvairīties no teju bezcerīgā 0:3 sērijā un samazināt deficītu līdz 1:2. Debitants Tokarskis atvairīja 35 no 37 pretinieku metieniem un izpelnījās "Canadiens" galvenā trenera komplimentu kā "fenomenāls". Sērija turpināsies naktī uz pirmdienu Ņujorkā.

Svarīgākais