Latvijas izlase nepaspēj izglābties un brauc mājās

© F64

Otrās trešdaļas ievadā nonākot iedzinējos ar trīs vārtu deficītu, trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Latvijas izlase, kas ar 2:3 atzina Šveices hokejistu pārākumu, palaižot garām pēdējo iespēju kvalificēties 2014. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam. Latvijas valstsvienības rindās izcēlās Koba Jass un Zemgus Girgensons.

"Būt vai nebūt" spēle Latvijas izlases hokejistiem nesākās tā, kā viņi bija cerējuši: pēc nerealizēta skaitliskā vairākuma nāca divi rezultatīvi šveiciešu metieni ar divu minūšu un desmit sekunžu intervālu. Rezultātu atklāja Nacionālās hokeja līgas kluba Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Damjens Bruners, vārtu guvumā pārvēršot piespēli no aizvārtes, bet pārsvaru dubultoja aizsargs Dominiks Šlumfs, kurš pieslēdzās uzbrukumam un sagaidīja Kristera Gudļevska vārtus apslidojušā Andresa Ambīla piespēli.

Latvijas valstsvienībai pirmajā trešdaļā bija trīs skaitliskie vairākumi, taču neizdevās pat apdraudēt sāncenšu vārtus. Turklāt 20. minūtē tikai Gudļevska kājsargs glāba no 0:3 - Latvijas vārtsargs tika galā ar Denisa Holenšteina izrāvienu vienatnē. Tiesa, otrās trešdaļas 27. sekundē Šveices izlase tomēr izvirzījās vadībā ar trīs vārtu handikapu - aizsargs Janiks Vēbers pieslēdzās uzbrukumam, apsteidza Miku Indraši un neatstāja cerības Gudļevskim.

Taču veiksme palīdzēja arī latviešiem - 22. minūtē 1:3 panāca Koba Jass, pēc kura metiena šveiciešu vārtsargs Reto Berra lēnu ripu izlaida starp kājsargiem. 24 gadus vecajam spēlētājam tas bija pirmais rezultatīvais trāpījums trīs pasaules čempionātos. Tādējādi Jass izpildīja galveno uzdevumu, kādēļ viņš atrodas izlasē, - izdevās iekustināt komandas biedrus, un laukumā parādījās cita Latvijas izlase.

Iniciatīvu vairākās situācijās uzņēmās Kaspars Daugaviņš, kurš nebaidījās apspēlēt pat četrus sāncenšus, izprovocējot noteikumu pārkāpumus. Vienā no tiem 49. minūtē pēc Gunta Galviņa plaukstas metiena no distances Šveicei talkā nāca vārtu stabs, bet divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika noslēguma izdevās samazināt deficītu līdz minimumam. Kristaps Sotnieks meta no zilās līnijas, savukārt Zemgus Girgensons vārtu priekšā mainīja ripas trajektoriju - 2:3.

Diemžēl izglābšanās izpalika, lai gan brīnumu netrūka. Piemēram, Daugaviņš pazaudēja ripu uz sāncenšu zilās līnijas, un tas ļāva diviem Šveices spēlētājiem izrauties pret tukšiem vārtiem. Piespēle, metiens, bet ripas ceļā bija tukšo Latvijas izlases vārtu stabs. Ar to gan nepietika, jo otrā laukuma galā vēl pārliecinošāks bija Berra, tiekot galā ar raidījumiem no distances.

Tādējādi Latvijas valstsvienība hokejā piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un ceturto septiņos apakšgrupas mačos, paliekot sestajā vietā un nespējot iekļūt ceturtdaļfinālā. Pietrūka divu punktu. Par labākajiem izlases rindās tika atzīts aizsargs Artūrs Kulda un uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs.

Latvijas izlases sastāvs:

Kristers Gudļevskis (Edgars Masaļskis); Guntis Galviņš - Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks - Georgijs Pujacs, Rodrigo Laviņš - Jēkabs Rēdlihs, Māris Jass; Miķelis Rēdlihs - Kaspars Daugaviņš - Ronalds Ķēniņš, Juris Štāls - Zemgus Girgensons - Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs - Herberts Vasiļjevs - Mārtiņš Cipulis, Gints Meija - Andris Džeriņš - Armands Bērziņš, Koba Jass.

Svarīgākais