Francija trešajā periodā sagrauj Dāniju, A grupā zināmi visi ceturtdaļfinālisti

© Scanpix

Pasaules hokeja čempionātā spēlē Francijas izlase ar 6:2 sakāva Dāniju, lai gan pēc diviem periodiem rezultāts vēl bija neizšķirts 2:2. Francijas izlases uzvara pamatlaikā nozīmē, ka A grupā jau pirms pēdējām spēlē ir noskaidrotas visas komandas, kuras sacentīsies ceturtdaļfinālā.

Arī šis mačs līdzjutējus iepriecināja ar ātri gūtiem vārtiem. Otrajā minūtē Žuljēns Derosjē pārspēja Dānijas vārtsargu Simonu Nīlsenu, un Francija izvirzījās vadībā.

Pirmā perioda otrajā pusē dāņi prata izlīdzināt rezultātu, taču 37 sekundes līdz pārtraukumam Antuāns Rusels tomēr atguva vadību Francijai (2:1). Otrajā periodā nedaudz aktīvāki uzbrukumā bija dāņi, kuri spēja otro reizi panākt izlīdzinājumu – precīzs bija Kims Stāls.

Trešā perioda startā nekas neliecināja, ka mača rezultāts varētu krasi mainīties. Komandas spēlēja diezgan piesardzīgi, neliels pārsvars bija Francijai, taču Dānija prata veiksmīgi aizstāvēties.

Perioda vidū Dānijas aizsardzība praktiski sabruka - sešu minūšu laikā Francija guva četrus vārtus, izšķirot mača likteni. Ar 2+2 šodienas spēlē izcēlās Francijas izlases uzbrucējs Stefans da Kosta, bet Antuāns Rusels pievienoja vienus vārtus un trīs piespēles. Pjērs Eduārs Bellemārs saviem maiņas biedriem palīdzēja ar 1+2.

Līdz ar Francijas panākumu pamatlaikā šai izlasei ir 10 punkti un garantēta vieta ceturtdaļfinālā. Francijas uzvara palīdzēja labāko astotniekā iekļūt arī Čehijai, līdz ar to A grupā ir zināmas visas četras komandas, kuras pēc grupu turnīra turpinās cīņu par uzvaru čempionātā. Jau iepriekš vietu ceturtdaļfinālā bija nodrošinājuši Zviedrijas un Kanādas hokejisti.

Teorētiski pie 10 punktiem vēl var tikt Norvēģijas un Slovākijas izlases, tomēr savstarpējās spēlēs tām ir negatīva bilance pret Čehijas un Francijas komandām. Norvēģi un slovāki spēlēs pret Čehiju un Franciju ir piedzīvojuši zaudējumus, līdz ar to vairs nevar apsteigt šīs komandas turnīra tabulā. Čehi un franči pēdējās kārtas mačā sadalīs trešo vietu grupā.