IIHF atvainojas Čehijai par tiesnešu kļūdām

© Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) Tiesnešu komisija atvainojusies Čehijas izlases pārstāvjiem par tiesnešu kļūdām trijās spēlēs, ieskaitot to, kas čehiem maksāja uzvaru spēlē pret Dāniju (dāņu kļūdaini ieskaitītajiem otrajiem vārtiem sekoja čehu zaudējums ar 3:4 pēcspēles metienos).

Mačā pret Dāniju Čehija bija izvirzījusies vadībā ar 3:1, un šāds rezultāts saglabājās līdz pat 56. minūtei, kad dāņi vienus vārtus atguva, tiesa, diezgan diskutabli. Jespera Jensena metiena brīdī viņa tautietis Mortens Polsens nepaspēja nobremzēt un ieslidoja vārtsarga laukumā, turklāt diezgan acīmredzami pastūma vārtsargu uz priekšu.

Pēdējā pamatlaika minūtē dāņi panāca 3:3, bet pēcspēles metienos uzvarēja ar 4:3, Čehijai jau ierēķināto trīs punktu vietā atstājot tikai vienu.

Čehija savas pozīcijas A grupā gan uzlaboja vakar, ar 1:0 pieveicot Norvēģiju, kas ļāva pakāpties uz trešo vietu, taču savu nostāju par maču pret Dāniju pauduši arī IIHF pārstāvji. Kā ziņo Čehijas hokeja portāls Hokej.cz, "IIHF Tiesnešu komisija tās vadītāja Konstantīna Komisarova personā ir atvainojusies Čehijas izlasei par tiesnešu pieļautajām kļūdām spēlēs pret Zviedriju, Dāniju un Kanādu, ieskaitot epizodi, kad Dānija guva otros vārtus."

Čehijai grupu turnīrā vēl palikusi viena spēle pret vienu no PČ pārsteiguma autorēm Franciju, kura šodien spēkosies ar Dāniju. Septiņi punkti turnīra tabulā ir arī Norvēģijai un Slovākijai, bet, ja Čehija būtu uzvarējusi Dāniju, tā jau šobrīd būtu nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā.

IIHF arī sodījusi norvēģu aizsargu Henriku Odegārdu par pārkāpumu vakardienas spēlē pret Čehiju. Odegārds būs spiests izlaist Norvēģijas pēdējo grupu turnīra spēle pret Kanādu. Lai saglabātu izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, norvēģijai šajā mačā nepieciešams vismaz viens punktus (protams, jo vairāk, jo labāk), kā arī jācer uz Slovākijas un Francijas neveiksmēm. Odegārds ar celi ietriecās Čehijas hokejista ceļgalā, par to spēles laikā saņemot divu minūšu sodu. Šajā epizodē cietušais Martins Zatovičs spēli varēja turpināt.