Kanāda pagarinājumā uzvar Zviedriju un izvirzās A grupas vadībā

© Scanpix

Pasaules hokeja čempionāta mačā Kanāda ar 3:2 papildlaikā pārspēja Zviedriju. Skandināviem tas bija pirmais zaudējums šajā čempionātā, savukārt kanādieši, pateicoties uzvarai, izvirzījās A grupas vadībā.

Zviedrijas un Kanādas hokejisti līdzšinējās piecās spēlēs jau nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, turklāt skandināvi arī garantēja vienu no pirmajām divām vietām grupā. Tikmēr kanādiešiem šodien bija nepieciešams vismaz punkts, lai nodrošinātu vietu grupas divu spēcīgāko komandu pulkā, tomēr ziemeļamerikāņi noteikti tēmēja arī uz pirmo vietu grupā.

Rezultātu atklāja zviedri – 14.minūtē Joakims Lindstrēms guva savus ceturtos vārtus turnīrā. Kopumā Zviedrijas čempionvienības "Skelleftea AIK" uzbrucējs sešās spēlēs ir iekrājis astoņus punktus (4+4). Otrā perioda sākumā Linuss Klāsens dubultoja Zviedrijas pārsvaru, tomēr kanādieši pēc nepilnām trijām minūtēm vienus vārtus atguva – precīzs bija Breidens Šenns. Otrās trešdaļas vidū kanādiešu kapteinis Kevins Bjeksa panāca izlīdzinājumu (2:2), bet atlikušajās pamatlaika minūtēs vārti vairs netika gūti. Jāpiebilst, ka pirmajā periodā kanādiešu uzbrucējs Džonatans Huberdo nespēja realizēt soda metienu.

Uzvaras vārtus kanādieši guva papildlaika trešajā minūtē. Pēc neveiksmīga Zviedrijas uzbrukuma Kanāda spēja aizmukt prettriecienā, un pēc Marka Šeifeles piespēles ripu Andersa Nilsona vārtos raidīja Raiens Eliss, kuram tie ir pirmie vārti turnīrā.

Pateicoties uzvarai, Kanāda izvirzījusies A grupas vadībā un ir nodrošinājusi vienu no pirmajām divām vietām grupā. Kanādieši pēdējā kārtā sacentīsies ar Norvēģiju, bet Zviedrijas gaidāms mačs ar Itāliju.

Svarīgākais