Veiktas izmaiņas uzbrucēju trijniekos, vārtos pret Baltkrieviju Masaļskis

© Scanpix

Latvijas hokeja izlase Minskā gatavojas rītdienas mačam ar Baltkrieviju. Pagaidām nav zināms, vai rīt spēlēt varēs Zemgus Girgensons, taču treniņā redzētais liek domāt, ka ar NHL kluba Bufalo „Sabres” uzbrucēju mūsu izlases treneri drīzāk nerēķinās. Veiktas izmaiņas uzbrucēju virknējumos. Girgensona vietā rīt, visticamāk, spēlēs Koba Jass, kurš šodien slidoja melnā kreklā kopā ar Juri Štālu un Armandu Bērziņu. Izmaiņas ir arī citos uzbrucēju trijniekos, bet zināms, ka vārtu drošība rīt tiks uzticēta Edgaram Masaļskim.

Šodienas treniņā piedalījās visi uz Baltkrieviju atbraukušie Latvijas izlases hokejisti, izņemot Artūru Kuldu, kurš joprojām mokās ar kakla saišu savainojumu. Viņš uz ledus neizgāja, taču mūsu izlases galvenais treneris Teds Nolans atklāja, ka aizsargs rīt pret baltkrieviem spēlēs.

Komanda apzinās, cik svarīgs ir rītdienas mačs, ko apliecināja gan Miķelis Rēdlihs, gan arī treneri Teds Nolans un Kārlis Zirnis. Izskatās, ka pret Baltkrieviju mūsu komandai nāksies iztikt bez Girgensona, kurš atzina savu vainu vakardienas pārkāpumā pret Krievijas izlases hokejistu Burmistrovu. „Atvainojos, ka tā sanāca. Es viņam trāpīju, taču, ja paskatās video, tad var redzēt, ka viņš noteikumus pārkāpj visas spēles garumā. Pirms iemetiena ar nūju sist pretiniekam pa rokām nedrīkst. Nākošreiz tā nedarītu, bet ar bomi dotu pretī,” pārkāpumu, par kuru varētu piešķirt arī kādas spēles diskvalifikāciju, komentēja latvietis.

Tas, vai Girgensonam tiks piespriesta arī kādas spēles diskvalifikācija, uzzināsim jau tuvāko stundu laikā. Disciplinārās komisijas sēdē šodien piedalījās gan pats Girgensons, gan arī mūsu treneri Nolans un Zirnis.

Uzbrucēju virknējumi šodienas treniņos izskatījās sekojoši: Ņiživijs – Vasiļjevs – Indrašis, Štāls – Bērziņš – K.Jass, M.Rēdlihs – Daugaviņš – Ķēniņš, Meija – Džeriņš – Cipulis.

Maču pret Baltkrieviju mūsu izlase aizvadīs pirmdienas vakarā pulksten 20.45.

Svarīgākais