Šveice ar sagrāvi 6:2 aizdzen Kazahstānu uz pirmo divīziju

© Sportacentrs

Šveices hokeja izlase pasaules čempionātā hokejā guvusi ļoti pārliecinošu uzvaru pār Kazahstānu (6:2). Šis rezultāts kazahiem nodrošinājis palikšanu pēdējā vietā un izkrišanu no elites divīzijas.

Pēc pieciem ielaistajiem vārtiem pret Latviju Vitālijs Jeremejevs, Astanas "Barys" vārtsargs, savas izlases spēles pret ASV un Krieviju bija izlaidis. Šodienas mačā pret Šveici treneri nolēma viņam dot iespēju, taču Jeremejevs to izniekoja pēc pilnas programmas. Spēles desmitajā minūtē aizsargs Dīns Kukans mazākumā izvirzīja Šveici vadībā, bet pēc pāris minūtēm Deniss Holenšteins ar samērā vienkāršu metienu nogādāja ripu caur Jeremejeva kārjsargiem, panākot 2:0.

Kazahi veica vārtsargu maiņu, Jeremejeva vietā sūtot Alekseju Ivanovu, taču viņa dzīvi pabojāja Nikolajs Antropovs, kurš otrā perioda sākumā nopelnīja piecu minūšu noraidījumu. Šveice iespieda kazahus zonā, un Janiks Vēbers apspēleja pretinieku uz zilās līnijas, paslidoja tuvāk vārtiem un panāca 3:0. Līdz otrā perioda beigām Šveice vēlreiz realizēja vairākumu, panākot jau 4:0.

Neko veiksmīgāks nebija arī trešā perioda sākums, kurā Kazahstāna gāja jau pa šajā mačā iestaigātu taciņu, proti, noraidījums un Šveices vārti. Pārmaiņas pēc Ēriks Blūms sestos vārtus guva vienādos sastāvos, taču Kazahstānai tas vairs neko daudz nemainīja, jo šis zaudējums nozīmēja pēdējo vietu grupā un izkrišanu no elites divīzijas. Vēl gan palikusi spēle ar Somiju, taču uzvara tajā dotu tikai piecus punktus un vienādu punktu skaitu ar Vāciju, kurai savstarpējā spēlē tika zaudēts.

Goda vārtus Kazahstāna gan guva, izmantojot vairākumu, pēc tam arī panāca 2:6, savukārt Šveice ar šo uzvaru apsteigusi turnīra tabulā Vāciju un no Latvijas, pret kuru aizvadīs grupas pēdējo maču, atpaliek par diviem punktiem. Šveices izredzes uz ceturtdaļfinālu gan ir minimālas, ņemot vērā, ka tai ir par vienu spēli vairāk nekā citām grupas līderēm.

Svarīgākais