NHL: "Canadiens" izslēdz regulārās sezonas uzvarētāju "Bruins"

© scanpix

Pateicoties uzvarai ar rezultātu 3:1 Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas septītajā spēlē, Monreālas "Canadiens" sērijā svinēja uzvaru (4-3) pār regulārās sezonas labāko Nacionālās Hokeja līgas (NHL) komandu Bostonas "Bruins" un iekļuva Austrumu konferences trešajā izslēgšanas spēļu kārtā.

"Canadiens" pirmajā kārtā izcīnīja pirmo izslēgšanas spēļu sērijas uzvaru četru gaidu laikā, bet otrajā kārtā pretī nāca cietāks rieksts Bostonas "Bruins" izskatā. Austrumu konferences čempione un līgas labākā komanda regulārajā sezonā nebija tālu no "Canadiens" izslēgšanas, bet nespēja pabeigt sēriju divas reizes pēc kārtas.

Iepriekšējā mačā zaudējums viesos, bet šonakt Kerijs Praiss atvairīja 29 metienus, un Makss Peisioretijs otrās trešdaļas vidū panāca 2:0. Tie izrādījās uzvaru nesošie vārti. "Bruins" pēdējos vārtus sezonā guva Džeroms Iginla, bet trīs minūtes pirms mača beigām "Canadiens" vairākumā pēc Daniela Brīra metiena visus komatus pārvērta punktos un izsaukuma zīmēs - 3:1.

Sērijā "Canadiens" uzvarēja ar 4-3 un tikai otro reizi kopš Stenlija kausa izcīnīšanas 1993. gadā spēja iekļūt izslēgšanas turnīra trešajā kārtā.

Rietumos līdz sērijas uzvarētāja noskaidrošanai būs vēl jāpagaida. Trevors Luiss iemeta savus ceturtos vārtus pēcsezonā, Džonatans Kviks atvairīja 21 metienu, un Losandželosas "Kings" ar 2:1 pārspēja Anaheimas "Ducks", sērijā panākot 3-3. "Kings", tāpat kā pirmajā kārtā, atspēlējās no iedzinēju lomas sērijā un panākusi septīto spēli. Pirmajā kārtā pret "Sharks" tā nesa veiksmi, un kalifornieši cer, ka tā atkārtosies arī šoreiz.

Svarīgākais