Šveice uzveic Vāciju un tiek pie pirmā panākuma

© Sportacentrs

Pie savas pirmās uzvaras šajā pasaules čempionātā hokejā tikusi Šveices izlase, kas prata apspēlēt Vācijas hokejistus. Šveicieši otrās trešdaļas beigās ieguva divu vārtu pārsvaru, nosargājot panākumu spēlē ar rezultātu 3:2.

Pēc trīs zaudējumiem čempionāta ievadā Šveices izlase nebija atmetusi cerības uz vietu ceturtdaļfinālā, jo divi no zaudējumiem bija pret spēcīgajām ASV un Krievijas izlasēm. Lai uzlabotu situāciju, šodien vajadzēja uzvarēt Vācijas izlasi, kas trīs spēlēs bija tikusi pie divām uzvarām.

Jau spēles ievadā pie skaitliskā vairākuma tika Vācijas izlase. Vāciešiem bija labas vārtu gūšanas iespējas, bet tiem neizdevās atklāt spēles rezultātu. Pēc mazākuma izturēšanas arī Šveices izlase devās uz priekšu, bet kādu noteiktu pārsvaru neieguva. Pēc līdzīgas abu komandu spēkošanās pie pirmā vairākuma tika arī Šveices izlase. Perioda 13. minūtē no uzbrukuma zonas vidus spēcīgu metienu izdarīja Demians Bruners, ripai izslīdot cauri Roba Zepa kājsargiem un šķērsojot vārtu līniju - 1:0. Šveiciešu prieki bija īsi, jo mazāk kā divas minūtes vēlāk ripu vārtos ieraidīja Tomass Openhaimers, atjaunojot līdzsvaru uz rezultāta tablo.

Otrajā periodā turpinājās abu komandu līdzīga spēkošanās. Aktīvāki bija Vācijas hokejisti, kuri ar asiem uzbrukumiem spēja radīt draudus pretinieku vārtiem. Momentiem nabadzīgs hokejs laukumā valdīja līdz 12. minūtei, kad divas ļoti labas iespējas nerealizēja Šveices izlase. Otrā no tām pēc ātrā pretuzbrukuma bija Denisam Holenšteinam, bet viņa metienu vārtu augšējā stūrī atvairīja Zeps. Aptuveni 40 sekundes vēlāk viņam izdevās revanšēties un izvirzīt Šveici vadībā ar 2:1. Šveicieši nedomāja apstāties un turpināja aktīvi uzbrukt pretinieku vārtiem. Tas nesa rezultātu trīs ar pusi minūtes līdz perioda beigām, kad no tuvas distances precīzs bija Kevins Romī (3:1). Atbildi parādā divas ar pusi minūtes vēlāk nepalika Openhaimers, gūstot savus otros vārtus spēlē - 2:3.

Trešā perioda ievadā ilgu laiku vairākumā varēja spēlēt Šveices izlase. Pirmo, kas tika nopelnīts otrā perioda izskaņā, ar pasīvu spēli neizdevās realizēt. Otrajā piegājienā metienu pa vārtiem jau bija krietni vairāk, bet Zeps bija savā vietā. Tuvojoties perioda vidum, pie vairākuma tika arī Vācijas izlase, kas galvenokārt deva iniciatīvu. Ar aktīvu spēli pretinieku zonā vācieši centās piespiest Šveices hokejistus kļūdīties. Šāda taktika nenesa vēlamo rezultātu, lielu daļu spēku hokejistiem patērējot cīņās pie apmalēm un aiz vārtiem. Ar katru minūti vācieši centās izdarīt arvien lielāku spiedienu, kamēr Šveices hokejisti gaidīja izdevīgus momentus pretuzbrukumiem, vairāk domājot tieši par rezultāta noturēšanu. Ļoti tuvu tam, lai izlīdzinātu rezultātu, pēdējā minūtē bija Aleksandrs Barta, kura mestā ripa trāpīja pa vārtu pārliktni. Vācijas izlase nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet arī ar to bija par maz. Pašreizējā pasaules vicečempione, Šveices izlase, izcīnīja savu pirmo uzvaru Minskā ar rezultātu 3:2.