Daugaviņam kājas sasitums, vārtos pret ASV Gudļevskis

© f64

Latvijas hokeja izlase aizvadījusi treniņu, gatavojoties rīt gaidāmajam mačam ar ASV izlasi. Treniņā uz ledus nepiedalījās vairāki mūsu komandas spēlētāji, kuri mačam ar ASV gatavojās svaru zālē. Daugaviņš spēlē ar Kazahstānu guvis visai spēcīgu kājas sasitumu, taču par spīti tam, pret ASV izlasi rīt spēlēs, sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja mūsu izlases ārsts Jānis Kvēps.

Pēc oficiālās fotografēšanās, kurā piedalījās visa komanda, ledu pameta jau iepriekš pieminētais Daugaviņš, kā arī Georgijs Pujacs, Artūrs Kulda, Zemgus Girgensons. Pēdējais, pametot ledus laukumu, atzina, ka viņu nomoka nelieli savainojumi, taču tas neliegs viņam piedalīties mačā ar ASV. Jānis Kvēps atklāja, ka kopumā situācija ar veselību spēlētājiem ir laba. „Ir daži sīki savainojumi, taču nekā nopietna. Daugaviņa kājai tika veikts rentgena uzņēmums, pēc kura tika konstatēts, ka visi kauli ir vietā. Sasitums (virs potītes) gan ir visai nopietns,” atklāja izlases doks.

Izlases galvenais treneris Teds Nolans tikmēr atklāja, ka rīt vārtu drošība tiks uzticēta Kristeram Gudļevskim, kurš vārtos stājās mačā pret Vāciju. Izlases treneri pagaidām skaļi nerunāja par izmaiņām sastāvā, taču mūsu valstsvienības galvenais taktiķis un pretinieku analizētājs Kārlis Zirnis pieļāva, ka nelielas izmaiņas būs. Kādas, to uzzināsim vien rīt, īsi pirms mača. „Esmu redzējis divas ASV izlases spēles. Šī komanda ar neko īpašu nepārsteidz, spēlē līdzīgi kā citus gadus. Krieviem amerikāņi zaudēja ar 1:6, taču rezultāts īsti neatspoguļo redzēto laukumā un abu komandu spēku samēru. Šī komanda ir atjaunināta, taču labu izpildītāju tajā netrūkst,” pauda Zirnis.

Latvijas un ASV izlases maču aizvadīs rīt pulksten 16.45. Rīt no rīta abas komandas vēl aizvadīs īsus pirmsspēles treniņus.

Svarīgākais