Treneri sola izmaiņas sastāvā, vārtsargu pagaidām neatklāj

© iihf.com

Latvijas hokeja izlase šodien Minskā aizvadīja treniņu, gatavojoties rītdienas mačam ar Kazahstānu. Uz ledus šodien bija viens desmit laukuma spēlētāji un trīs vārtsargi, bet labā ziņa, ka starp viņiem arī Juris Štāls, kurš guva nepatīkamu savainojumu spēlē ar somiem. Visticamāk, Juris jau rīt pret Kazahstānu atgriezīsies uz ledus mūsu izlases rindās.

Pirmajās divās spēlēs Latvijas izlase pieveica Somiju (3:2), bet otrajā piekāpās Vācijai (2:3). Šodien komandai spēļu nav, tāpēc izlase varēja arī patrenēties. Šo iespēju izmantoja visa komanda, taču uz ledus bija vien trīs aizsargi Rodrigo Laviņš, Māris Jass un Jānis Jaks, uzbrucēji Juris Štāls, Armands Bērziņš, Andris Džeriņš, Roberts Lipsbergs, Gints Meija, Koba Jass un Ronalds Ķēniņš, kā arī visi trīs vārtsargi Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis un Ivars Punnenovs.

Lai gan treneri pagaidām neatklāja, kurš no vārtsargiem rīt uzsāks spēli Latvijas izlases vārtos, starp rindām var noprast, ka tas būs Edgars Masaļskis. Viņš ar šo jautājumu aicināja vērsties pie treneriem. „Spēlēs viens no trim vārtsargiem,” īsi noteica Kārlis Zirnis.

„Pretinieku esam izanalizējuši, šodien būs sapulce, kurā arī runāsim par Kazahstānas izlases spēles stilu,” pauda Zirnis, Latvijas mediju pārstāvjiem gan taktiskās nianses atklājot jau šodien. „Galvenais ir ievērot savu spēles plānu. Nevar tā īsi noraksturot Kazahstānas izlases spēles stilu, taču laikam var teikt, ka viņi spēlē tā saukto „krievu hokeju”. Viņi ieslidojas pilnīgi citādāk, nekā Ziemeļamerikas komandas. Galvenais ir ievērot spēles disciplīnu,” skaidroja treneris. „Viņiem ir ļoti augsta līmeņa izpildītāji. Pret baltkrieviem viņi spēlēja labi, neskatoties uz zaudējumu 1:4. Kazahstānas izlasē ir lieli aizsargi, liksim viņiem kustēties. Uzbrucēju līnijā viņiem ir labi izpildītāji, kuri spēles likteni var izšķirt vienatnē,” piebilda Zirnis.

Kādos virknējumos rīt spēlēs Latvijas izlase, uzzināsim tikai īsi pirms spēles, izmaiņas sastāvā būšot.

Kazahstānas izlases līdzšinējās divās turnīra spēlēs tikusi pie punkta pret Vāciju (1:2 pēcspēles metienu sērijā), kā arī zaudējusi mājiniekiem baltkrieviem (1:4). Mačs starp Latvijas un Kazahstānas izlasēm plānots otrdien pulksten 20.45.

Svarīgākais