Latvijas nākamā pretiniece Kazahstāna ar 1:4 piekāpjas baltkrieviem

© Scanpix

Pasaules čempionāta hokejā rīkotāja Baltkrievija B grupā guvusi uzvaru pār Kazahstānu (4:1). Lai arī pirmie vadībā izvirzījās kazahi, mājinieki spēja atgūties, turklāt ļoti skaistus vārtus mazākumā guva Sergejs Kosticins.

Pēc sakāves čempionāta atklāšanas spēlē (1:6 pret ASV) baltkrievi nolēma Andreja Mezina vietā vārtos sūtīt "Torpedo" vārtsargu Vitāliju Kovaļu. Sākums gan Kovaļam neizdevās izcils - viņš bija spiests kapitulēt jau mača piektajā minūtē.

Kazahstānas izlase arī mačā pret Vāciju bija pirmā izvirzījusies vadībā, taču mača noslēgumā zaudēja ar 1:2, tiesa, tikai pēcspēles metienos. Šoreiz pārsvaru izdevās noturēt arī līdz pirmā perioda beigām, taču 23. minūtē vairākumu ar spēcīgu metienu no distances izmantoja Andrejs Stepanovs, panākot neizšķirtu.

Stepanovs izkārtoja arī otro vārtu guvumu, kad viņa asu piespēli gar vārtiem pareizeajā virzienā pielaboja Nikolajs Stasenko. Otrā perioda turpinājumā baltkrievi nopelnīja trīs noraidījumus, taču izturēja, vēl vairāk, mazākumā trešā perioda sākumā tika gūti arī trešie vārti.

Par to parūpējās uz šo spēli diskvalificētā Andreja Kosticina brālis Sergejs, kurš ar filigrānu metienu vārtu devītniekā pārspēja kazahu vārtsargu Vitāliju Jeremejevu. Baltkrievija mača paveidienu no savām rokām neizlaida un spēles pēdējās sekundēs guva arī ceturtos vārtus, kad Aleksejs Kalužņijs raidīja ripu jau tukšajā Kazahstānas vārtu cietoksnī.

Savu nākamo spēli baltkrievi aizvadīs jau rīt pret Šveices izlasi, savukārt ar Latviju viņiem nāksies mēroties spēkiem 19. maija vakarā. Savukārt Kazahstānas nākamais pretinieks būs tieši Latvijas izlase, kas kazahiem būs ļoti izšķirošs mačs, ņemot vērā, ka viņu rīcībā pagaidām tikai viens punkts un priekšpēdējā vieta grupā, apsteidzot vienīgi Šveici.

Svarīgākais