Norvēģija ar trim realizētiem vairākumiem atgūstas no 0:2 un svin otro uzvaru

© Scanpix

Norvēģijas izlases guvusi otro uzvaru pasaules čempionātā hokejā Minskā, ar 4:3 pieveicot Dāniju, lai arī mača pirmajās trīs minūtēs nokļuva iedzinējos ar 0:2. Norvēģi trīs no saviem vārtiem guva vairākumā, bet ceturto ripu dāņu vārtos iedabūja ar soda metiena palīdzību.

Norvēģijas hokejisti šo pasaules čempionātu uzsāka ar 3:0 pret Itāliju, kamēr Dānija ar identisku rezultātu piekāpās Zviedrijai. Ņemot vērā, ka Francija, vēl viena no A grupas tā sauktajām "nefavorītu" izlasēm, spēja paņemt divus punktus no Kanādas, šodienas skandināvu mačs ieguva vēl lielāku nozīmi.

Norvēģiem tas iesākās diezgan traģiski - noraidījums pirmajā minūtē, zaudēti vārti (izcēlās Mortens Polsens), bet vēl 20 sekundēm Frederiks Storms panāca 2:0. Kopumā gan dāņi neuzbruka daudz, turklāt jau mača septītajā minūtē Jonass Holoss izmantoja vairākumu, samazinot rezultāta starpību (1:2).

Arī otrie un trešie vārti netika gūti vienādos sastāvos - vispirms norvēģi izmantoja vairākumu, pēc tam realizēja soda metienu, par kura nepieciešamību Dānijas līdzjutēji noteikti var šaubīties. Otrā perioda gaitā neiztika bez pamatīgiem asumiem

Trešajā periodā norvēģi panāca 4:2, izmantojot (jau atkal) vairākumu. Mierīgas mača beigas gan viņiem nesanāca, jo spēlējot divu vīru mazākumā norvēģu vārtsargs Lāšs Haugens no sava redzesloka pazaudēja ripu, un dāņi panāca 3:4. Pēdējās minūtēs Dānija uzbruka daudz, taču neizšķirtu panākt nespēja un cieta otro zaudējumu.

Norvēģiem šī jau ir otrā uzvara pasaules čempionātā, turklāt pēc šodienas tā ieņems vismaz otro vietu A grupā. Ja Zviedrija zaudēs punktu pret Čehiju (sākums 20:45), tad pat pirmo. Tieši pret zviedriem norvēģi arī aizvadīs savu nākamo spēli otrdienas vakarā.

Svarīgākais