Ivanāns kaujas, ''Kings'' uzvar

Šonakt Nacionālās hokejs līgas (NHL) spēlē uzvaru izcīnīja Raita Ivanāna Losandželosas ''Kings'', kas izbraukumā ar rezultātu 3:2 pārspēja Edmontonas ''Oilers''. Citā spēlē Oskars Bārtulis un Filadelfijas ''Flyers'' piedzīvoja sakāvi Pitsburgā pret vietējo ''Penguins'' – 1:6.

Raita Ivanāna Losandželosas ''Kings'' izbraukumā ar rezultātu 3:2 pārspēja Edmontonas ''Oilers'' hokejistus. Pēc spēles pirmajām divām trešdaļām vadībā ar rezultātu 2:1 bija izvirzījušies ''Kings'' hokejisti, taču trešās trešdaļas sākumā ''Oilers'' izdevās panākt izlīdzinājumu. Tomēr uzvarētājs šajā mačā tika noskaidrots pamatlaikā, jo uzvaras vārtus četras ar pus minūtes līdz trešās trešdaļas beigām guva ''Kings'' aizsargs Šons O’ Donels.

Raitis Ivanāns šajā mačā laukumā pavadīja sešas minūtes un 32 sekundes, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izdarīja trīs spēka paņēmienus, nopelnīja 17 soda minūtes (kautiņš), maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficentu.

Bārtulim un ''Flyers'' sagrāve Pitsburgā

Citā spēlē Oskara Bārtuļa Filadelfijas ''Flyers'' izbraukumā ar rezultātu 1:6 piekāpās pagājušās sezonas čempioniem Pitsburgas ''Penguins''. Jau pēc mača pirmās trešdaļas mājinieki bija izvirījušies vadībā ar 3:1. Arī otrajā un trešajā trešdaļā veiksmīgāki izrādījās ''Penguins'' hokejisti, gūstot vēl trīs vārtus un maču noslēdzot ar graujošo 6:1 savā labā.

Uzvarētāju komandā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Džordans Stāls, bet Sidnija Krosbija kontā vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles. Oskars Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā nopelnīja negatīvu lietderības koeficentu -2.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.