Bārtulim uzvara, Ivanānam – zaudējums

Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) naktī uz otrdienu notika astoņas spēles, no kurām divās laukumā devās Latvijas hokejisti. Oskars Bārtulis ar Filadelfijas ''Flyers'' uzvarēja Bostonā, bet Raitis Ivanāns ar Losandželosas ''Kings'' zaudēja Vankūverā.

''Flyers'' spēlē Bostonā pret vietējo ''Bruins'' pēc pirmajiem diviem periodiem zaudēja ar 0:1, taču pēdējā trešdaļā guva trīs vārtus un uzvarēja ar 3:1. Divi vārti Kimo Timonena kontā (otrā ripa iemesta tukšos vārtos mazākumā 41 sekundi pirms mača beigām). Starp citu, somu aizsargs piedalījās visu trīs vārtu gūšanā – viņam rezultatīva piespēle pirmajos vārtos. Uzvarētāju sastāvā Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis nospēlēja 11 minūtes un 16 sekundes, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1 (atradās laukumā vienīgo zaudēto vārtu laikā) un bloķēja divus ''Bruins'' hokejistu metienus.

Neveiksmi cietusi uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvēta Losandželosas ''Kings'', kas izbraukumā ar 1:3 piekāpās Vankūveras ''Canucks''. Raitis nospēlēja nieka divas minūtes un 34 sekundes, kuru laikā paspēja izdarīt vienu spēka paņēmienu.

No citiem mačiem jāizceļ divi hat trick. Ar trīs vārtiem izcēlās Floridas ''Panthers'' uzbrucējs Natans Horntons, viņam arī viena rezultatīva piespēle savas komandas graujošajā uzvarā Ņujorkā pret ''Islaners'' – 7:1. Pie trīs vārtu guvumiem šonakt ticis arī Nešvilas ''Predators'' uzbrucējs Stīvs Salivans, kurš palīdzēja savai komandai uzvarēt Kolumbusā – 5:3.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.