Nolans: "Masaļskis šodien bija izcils"

Šodien ar sāpīgu zaudējumu spēles pēdējās sekundēs 2014.gada ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīru sāka Latvijas vīriešu valstsvienība, kas ar 0:1 piekāpās pasaules vicečempioniem šveiciešiem.

"Mača gaitā man šķita, ka mēs visu laiku uzlabojam sniegumu. Mēs spēlējām patiešām labi. Es lepojos ar mūsu cīņu. Diemžēl pieļāvām dažas kļūdas, īpaši pēdējās minūtēs, un to rezultātā ielaidām vārtus un izlaidām uzvaru," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Nolans arī norādīja uz Latvijas uzbrucēju un vārtsarga Edgara Masaļska lielisko spēli: "Manuprāt, mūsu uzbrucēji spēlēja lieliski. Ne jau tāpat vien šveicieši pasaules čempionātā tika pie sudraba. Viņiem ir lieliska komanda, treneris, viņi daudz strādā. Tā bija smaga spēle. Mūsu vārtsargs atvairīja visdažādākos metienus, un mums likās, ka būs iespēja iemest. Edgars šodien spēlēja vienkārši izcili."

Neskatoties uz zaudējumu, Nolans kopumā bija optimistiski noskaņots: "Pēdējo pāris gadu laikā esmu pētījis Latvijas hokeju. Tik mazai valstij dalība jau četrās olimpiskajās spēlēs ir milzīgs panākums. Jāsaka, ka mēs neesam tikai dalībnieki, mēs speram soli uz priekšu. Manuprāt, mēs šodien paveicām ko līdzīgu brīnumam. Šodien jutāmies krietni pārliecinātāki. Mums vēl ir daudz darba priekšā, bet ar maču esam apmierināti. Galu galā, turnīrs ir tikko sācies."

Šveiciešu galvenais treneris Šons Simpsons atzina, ka viņa vadītā komanda spēja izpildīt mačam izvirzītos uzdevumus, bet grūtākais, kas viņiem jādara, ir jāspēj pierādīt, ka spēlēšana pasaules čempionāta finālā nebija nejauša.

Kritiskāks pret Šveices sniegumu bija izlases aizsargs Marks Štraits, kurš atzina, ka šveiciešiem ir daudz virzienu izaugsmei, bet par izlases mērķi šajā turnīrā pieredzējušais aizsargs nosauca iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Svarīgākais