"Sabres" nepiebremzē Ovečkinu un zaudē papildlaikā, Girgensonam +1

Nacionālajā hokeja līgā savu kārtējo zaudējumu piedzīvojusi Bufalo „Sabres”, kura ar 4:5 papildlaikā atzina Vašingtonas „Capitals” pārākumu. Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu +1, bet viņa pretinieku rindās Aleksandrs Ovečkins atzīmējās ar četriem punktiem (2+2).

Jaunais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons atkal aizvadīja spēli pirmajā maiņā un tieši viņš ar sekmīgu piespēli ievadīja uzbrukumu, kurā „Sabres” guva pirmos vārtus. Nospēlētajās 17 minūtēs viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, vienreiz pielietoja spēka paņēmienu un otrā perioda sākumā nopelnīja komandai iespēju spēlēt vairākumā.

Savā NHL debijas sezonā Girgensons aizvadījis 51 spēli, kuru laikā guvis 14 punktus (4+10), tiesa, ar rezultativitāti nav izcēlies jau 14 spēlēs pēc kārtas.

„Sabres” šosezon divreiz bija pratusi pieveikt Vašingtonas komandu ar 2:1 (abas reizes pēcspēles metienos), un liela nozīme šajos panākumos bija vārtsargam Raienam Milleram, kuram šonakt Teds Nolans deva atpūtu, vārtot sūtot Jūnasu Enrūtu, kurš savā vārtu cietoksnī ielaida piecas ripas.

Jau mača pirmajās piecās minūtēs divus vārtus guva krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, taču perioda otrajā pusē pēc jau pieminētā Girgensona uzsāktā uzbrukuma Kristians Ērhofs vienus vārtus atguva, savukārt, izmantojot Zemgus nopelnīto vairākumu, neizšķirtu otrā perioda sākumā panāca Koudijs Hogsons.

Pēc tam komandas apmainījās pa diviem vārtu guvumiem, un ar saviem pirmajiem vārtiem NHL atzīmējās Fils Varone, kurš tikai nesen tika izsaukts no AHL. Neizšķirts 4:4 nodrošināja, ka vismaz vienu punktu „Sabres” ieguvusi, taču papildlaikā iegūt otro un trešo reizi šosezon pieveikt „Capitals” tomēr neizdevās.

Par to parūpējās Ovečkins, iebrāžoties „Sabres” zonā un pēc vietā izdarītas pauzes, izdarot piespēli aizsargam Maikam Grīnam, kurš guva uzvaras vārtus (5:4). Grīnam tie bija simtie vārti NHL un trešais punkts spēlē (2+1), savukārt Ovečkins šajā spēlē kopā savāca četrus punktus (2+2).

„Capitals” šī bija otrā uzvara pēc kārtas pēc septiņu zaudējumu ilgas sērijas, bet „Sabres” spējusi uzvarēt tikai vienā no pēdējām astoņām spēlēm.

Svarīgākais