Bārtulis: "Esmu pārsteigts, ka viss notika tik ātri"

"Nospēlēju septiņas spēles un aģents uzsāka pārrunas par jauna līguma parakstīšanu. Esmu pārsteigts, ka viss notika tik ātri," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina Oskars Bārtulis, kurš vakar parakstīja jaunu trīs gadu līgumu ar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas ''Flyers''.

Jau ziņojām, ka Bārtulis ticis pie jauna trīs gadu līguma ar ''Flyers''. Portālam Sportacentrs.com hokejists atzina - ir pārsteigts, ka jaunu līgums klubs viņam piedāvāja tik ātri. Jaunais vienvirziena līgums, kas noslēgts uz trīs sezonām, stāsies spēkā 2010./2011. gada sezonā, un Bārtulis to laikā saņemšot ap 1,8 miljoniem ASV dolāru. "Viss notika tik ātri. Tiku izsaukts no fārmkluba, bet necerēju, ka uzreiz nostiprināšos "Flyers" rindās. Nospēlēju septiņas spēles un aģents uzsāka pārrunas par jauna līguma parakstīšanu. Esmu pārsteigts! Līgums ir abpusēji izdevīgs, tāpēc arī tika parakstīts tādos tempos. Visas līguma detaļas nevaru atklāt, bet esmu par simts procentiem apmierināts! Viss neslēpjas tikai naudā," skaidro Bārtulis.

"Bija foršas izjūtas, kad tiku paņemts pirmajā izbraukuma sērijā kopā ar lielo komandu. Kas var būt vēl labāks, kā spēlēt te – Nacionālajā Hokeja līgā," priecīgs hokejists. "Līmenis te neiedomājami atšķiras no tā, kāds ir fārmklubā. Gan sportiskais līmenis, gan organizatoriskais - ļoti augsts. Tiek darīts viss, lai spēlētājs varētu domāt tikai un vienīgi par treniņiem un spēlēm. Ja rodas kāda problēma, atliek vien pateikt to kādam no organizācijas, un viss tiek sakārtots. Nav svarīgi vai tu esi jauniņais, vai jau pieredzējis spēlētājs."

Tas, ka līgums ir vienvirziena, līdzīgi kā Mārtiņam Karsumam, neko negarantējot. "Viss atkarīgs no paša - smagi jāstrādā, lai te noturētos. Šis līgums ir pietiekami labs, taču ir jātiecas pēc kaut kā vairāk, lai pēc šiem trim gadiem es varētu iegūt ko vēl labāku. Apzinos, ka vieta sastāvā man nav garantēta. Esmu apņēmības pilns strādāt un netaisos atvilkt elpu, tam laika te nav."

Runājot par Vankūveras olimpiskajām spēlēm, Bārtulis atzīst, ka ir gatavs spēlēt Latvijas izlasē, taču zvanu no Latvijas Hokeja federācijas pagaidām nav saņēmis. "Pagaidām neviens nav zvanījis, taču man izlasē spēlēt vienmēr ir bijis patīkami. Ja aicinās, noteikti spēlēšu."

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.