Brazīlijā tūkstoši protestē pret Konfederāciju kausa izmaksām

Vairāki desmiti tūkstoši cilvēku pirmdien izgāja Brazīlijas lielāko pilsētu ielās, protestējot pret to, ka miljardiem dolāru tiek tērēti FIFA Konfederāciju kausa turnīra sarīkošanai, kā arī pret transporta biļešu cenu palielināšanu, pavēstīja policija.

Brazīlijas lielākās pilsētas Sanpaulu ielās izgāja 30 000 demonstrantu, Riodežaneiro - 6000, bet galvaspilsētā Braziljā - 5000.

"Es atnācu, jo es gribu, lai Brazīlija pamostas. Tas nav tikai tāpēc, lai protestētu pret transporta biļešu cenu kāpumu, bet arī trūkumu dēļ izglītībā un veselībā," sacīja viens no Sanpaulu protestu dalībniekiem, 20 gadus vecais Diju Koelju.

Demonstranti pauž sašutumu par to, ka ir palielinātas sabiedriskā transporta biļešu cenas no 1,5 uz 1,6 dolāriem (no 79 uz 84 santīmiem), kā arī par to, ka 15 miljardi dolāru tiks tērēti diviem sporta pasākumiem - Konfederāciju kausa un Pasaules kausa turnīriem -, tā vietā, lai vairāk līdzekļu investētu veselības un izglītības sistēmās.

"Es esmu šeit, lai parādītu, ka Brazīlija nav tikai futbols un svētki. Mums ir arī citas raizes, piemēram, par to, ka trūkst investīciju jomās, kas tiešām ir svarīgas, tādās kā veselība un izglītība," sacīja 24 gadus vecā Riodežaneiro demonstrācijas dalībniece Daiana Venansiu.

Konfederāciju kauss - 2014.gada Pasaules kausa "ģenerālmēģinājums" - Brazīlijā ilgs līdz 30.jūnijam.

Iepriekš sporta ministrs Aldu Rebelu solīja - varasiestādes nepieļaus, ka protestētāji izjauc starptautiskos futbola turnīrus, kurus Brazīlija ir apņēmusies sarīkot.