Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijā visvairāk fanu Krievijas futbola izlasei

Eiropas čempionātam futbolā līdzi seko 48% iedzīvotāju, liecina Carlsberg veiktais pētījums Latvijā. Vairāk līdzjutēju ir starp krievu un citu tautību pārstāvjiem (58%) nekā latviešiem (42%), kuriem futbols interesē nedaudz mazāk. Saskaņā ar aptaujas datiem, visbiežāk (27%) uzvaru čempionātā līdzjutēji prognozē Vācijas izlasei, bet 19% ir pārliecināti, ka uzvarēs Spānija.

Saskaņā ar Carlsberg aptaujas datiem, visvairāk (37%) futbola fanu Latvijā juta līdzi Krievijas izlasei, kas šobrīd no čempionāta gan ir izstājusies. Otra populārākā izlase, kurai jūt līdzi, ir Vācijas izlase (14%). Citām komandām fanu pulks ir krietni vien mazāks, bet vēl 14% ir norādījuši, ka īpaši nejūt līdzi nevienai no komandām.

Jāatzīmē, ka 19% aptaujāto pirms čempionāta prognozēja Krievijas izlases uzvaru, taču viņu prognozes izrādījās neprecīzas, jo Krievijas izlase piedzīvoja neveiksmi un nekvalificējas ¼ finālam.

Carlsberg aptauja arī rāda, ka lielākā daļa futbola fanu - 98% - futbolu vēro savās mājās pie TV ekrāniem. Otra populārākā futbola vērošanas vieta ir bārs, kur futbolu kopā ar draugiem vēro aptuveni 37% fanu. 28% arī atzina, ka mēdz skatīties futbolu klātienē.

"Lai arī futbols nav populārākais sporta veids Latvijā, dati rāda, ka Eiropas čempionātam seko līdzi diezgan daudz Latvijas iedzīvotāju. Mums, protams, prieks, ka 39% aptaujas dalībnieku arī atzīst, ka tieši Carlsberg alus viņiem visvairāk asociējas ar futbolu un tā atbalstīšanu. Arī ziņas no mūsu Carlsberg kolēģiem Polijā un Ukrainā liecina, ka Carlsberg alus ir ļoti iecienīts un ir pārdoti jau simtiem tūkstošu litru alus," saka Aldara valdes priekšsēdētājs Tomass Kure Jakobsens.

Aptaujas tapusi sadarbībā ar Snapshots. Kopumā tika aptaujāts 871 respondents.