Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Indriksons pamet "Skonto" kluba prezidenta amatu

© f64

Par Latvijas titulētākā futbola kluba "Skonto" prezidentu sestdien akcionāru sanāksmē apstiprināts bijušais valstsvienības spēlētājs Vladimirs Koļesņičenko, kurš šajā amatā nomainīs Gunti Indriksonu, atsaucoties uz Delfi.lv, vēsta h-side.lv

Oficiālais viedoklis par Indriksona aiziešanu no amata ir saistīts ar viņa lielo noslogotību uzņēmējdarbībā. Kā zināms, Indriksons ir arī Latvijas Futbola federācijas prezidents. Bet kā zināms, lai Indriksons varētu kandidēt atkārtoti uz prezidenta amatu viņam pēc jaunajiem statūtiem ir jāatstaj Skonto FC direktora krēsls, kas šo prezidenta nomaiņu padara par loģisku soli.

Informāciju par "Skonto" prezidenta maiņu apstiprināja kluba lielākā akcionāra Kipras kompānijas "Tremova Ltd." Pārstāvis Latvijā Igors Zaicevs. "Tremova Ltd." Pērn iegādājās 98,74% "Skonto" akciju, bet darījuma noteikumi paredz, ka Indriksonam ir pirkšanas pirmās rokas tiesības, ja viņš vēlēsies atgūt klubu savā īpašumā.

31 gadu vecais Koļesņičenko tikai pagājušajā sezonā beidza profesionālā futbolista karjeru un sāka darbu "Skonto" kluba sistēmā. "Skonto" un "Ventspils" rindās Koļesņičenko deviņas reizes ir kļuvis par Latvijas čempionu, Latvijas izlasē aizvadījis 47 spēles un guvis piecus vārtus.

Sestdien notika „Skonto’ akcionāru sanāksme, kurā nolemts par kluba jauno prezidentu iecelt 31 gadu veco Vladimiru Koļesņičenko. Šajā amatā viņš nomainīs ilggadējo kluba prezidentu Gunti Indriksonu.

Savu futbolista karjeru Koļeņičenko iesāka 1996. gadā "Skonto-Metāls" komandā, kas vēlāk kļuva par "Skonto Rīga". Viņš pārstāvējis Krievijas klubus "Torpedo-Metalurg" un "FC Moscow", Ukrainas komandu "Cernomorec" un Azerbaidžānas "Inter Baku". Latvijā spēlējis "FK Ventspils" un "FK Venta". 2011. gadā Koļesņičenko atgriezās "Skonto" komandā, bet augustā nolēma beigt profesionālā sportista karjeru.

Koļesņičenko Latvijas izlasē aizvadījis 47 spēles, kurās guvis piecus vārtus.

Vladimirs Koļesņičenko, „futbola kluba „Skonto” prezidents. „Tas ir liels gods un reizē arī liela atbildība, jo „Skonto” tomēr ir tradīcijām bagātākais Latvijas futbola klubs. Skaidrs, ka klubā nekādas kardinālas pārmaiņas nenotiks, jo Guntis Indriksons ir izveidojis stabilu sistēmu, bet ir lietas, kuras manā redzējumā ir jāuzlabo. Galvenais uzdevums ir saistīts ar sportisko pusi, jo jācenšas izveidot konkurētspējīgu komandu. Līdzjutēji jau ir pieraduši, ka „Skonto” vienmēr ir viens no galvenajiem Latvijas čempionāta favorītiem. To centīsimies arī pierādīt un jāatgūst Latvijas spēcīgākā kluba nosaukums. Otrs svarīgākais uzdevums komandai būs Eirokausi, kur pēdējos gados neesam priecējuši mūsu līdzjutējus.”

"Skonto" ir titulētākais Latvijas futbola klubs, 14 reizes triumfējis valsts čempionātā un septiņas reizes izcīnījis Latvijas kausu. Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā "Skonto" palika tikai ceturtie, otro reizi kluba vēsturē paliekot bez medaļām nacionālajā čempionātā.