Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports \ Futbols

LFF par manipulāciju ar spēles rezultātu diskvalificē piecus "Dinamo Rīga" futbolistus

© Pixabay

Latvijas Futbola federācija (LFF) Ētikas komisija par manipulāciju ar spēles rezultātu piemērojusi diskvalifikācijas pieciem "Dinamo Rīga" spēlētājiem, aizliedzot piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs, informē LFF

Ar viena gada diskvalifikāciju sodīti Daniels Fedorovičs, Aleksandrs Kartišovs un Artūrs Ļotčikovs, bet Vahtangs Jomidava un Badri Lolua saņēmuši trīs gadu diskvalifikācijas, jo nav sadarbojušies ar komiteju.

Sodi piemēroti pēc iekšējās izmeklēšanas veikšanas par "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) 7.oktobra spēli starp "Dinamo Rīga" un "Tukums 2000-2"/TSS komandām.

Izmeklēšanā tika iekļauti pieaicināto neatkarīgo ekspertu atzinumi, Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Krāpniecisko darbību ar spēļu rezultātiem analīzes sistēmas (BFDS) ziņojums, krāpniecisko darbību analīzes centra "United Lotteries for Integrity in Sports" paziņojums, likmju analīzes centra "Starlizard" atskaite, kā arī "Dinamo Rīga" spēlētāju un vadības pārstāvju iztaujāšanas protokoli.

Komiteja izmeklēšanas rezultātā atzinusi, ka minētā spēle tika manipulēta no "Dinamo Rīga" spēlētāju puses ar mērķi panākt konkrētu spēles rezultātu. Komitejas ieskatā, spēles rezultāta apzinātā manipulācijā tieši tika iesaistīti pieci minētie spēlētāji, kuriem saskaņā ar LFF Disciplināro reglamentu līdzās diskvalifikācijai piemērota arī 1000 eiro sods katram.

Vahtangs Jomidava un Badri Lolua viena gada diskvalifikācijai papildus saņēmuši divu gadu diskvalifikāciju par nesadarbošanos ar LFF Ētikas komiteju izmeklēšanas laikā.

7.oktobra spēlē RTU stadionā Rīgā "Dinamo Rīga" pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 3:0, bet otrajā ielaida četrus vārtus un zaudēja ar 3:4.

Divas dienas pēc aizdomīgās spēlēs "Dinamo Rīga" izstājās no ONL turnīra.