Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Francija pārspēj Maroku un Pasaules kausa finālā stāsies pretī Argentīnai

© SCANPIX

Francijas futbola izlase trešdien Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Maroku un finālā stāsies pretī Argentīnas futbolistiem.

uzvarētāju labā vārtus guva Teo Ernandess un Randals Kolo Muanī.

Francūži izvirzījās vadībā jau pēc spēlētām piecām minūtēm, kad pie atlēkušās bumbas tika Teo Ernandess, kurš no tuvas distances raidīja to Marokas vārtos.











Īsi pēc gūtajiem vārtiem Francijas futbolisti izveidoja pretuzbrukumu, un Olivjē Žirū devās uz pretinieku vārtiem, taču, izpildot salīdzinoši brīvu sitienu pa vārtiem, bumba trāpīja pa stabu.

21.minūtē Maroka bija spiesta veikt maiņu, jo savainojumā iedzīvojās komandas kapteinis Romēns Saiss, viņa vietā laukumā dodoties Selimam Amalāham.

Tuvojoties puslaika izskaņai, marokāņu uzbrukums pēc stūra sitiena noslēdzās ar bumbas trāpījumu pa Francijas vārtu stabu.

Otrais puslaiks sākās ar Kiliāna Mbapē reidu uz Marokas vārtiem, taču viņam neizdevās dubultot francūžu pārsvaru.

Pēc abu komandu vairākām maiņām 79.minūtē Mbapē uzsāka uzbrukumu, jau tuvu Marokas vārtiem apspēlēja vairākus aizsargus un piespēlēja Randalam Kolo Muanī, kurš tikko nācis uz maiņu no pavisam tuvas distances pārspēja Marokas vārtsargu, panākot 2:0.

Šī mača uzvarētāja svētdien ar Argentīnu cīnīsies par pasaules čempiones titulu, bet Maroka dienu iepriekš ar Horvātiju spēlēs par trešo vietu. Otrdien notikušajā pirmajā pusfinālā Argentīna ar rezultātu 3:0 uzvarēja Horvātiju.

Marokas izlase ir vēsturē pirmā Āfrikas valstsvienība, kas iekļuvusi Pasaules kausa pusfinālā. Francūži labāko četriniekā iekļuvuši septīto reizi, no iepriekšējām sešām sasniedzot arī finālu un izcīnot divus titulus.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpināja cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Francijas izlases sastāvs: Igo Loriss, Rafaels Varāns, Žils Kundē, Teo Ernandess, Ibrahima Konatē, Antuāns Grīzmans, Oreljāns Tšuamenī, Kiliāns Mbapē, Usmans Dembelē (Randals Kolo Muanī, 79.minūte), Jusufs Fofana, Olivjē Žirū (Markuss Tirāms, 65.minūte).

Marokas izlases sastāvs: Jasine Bunū, Ahrafs Hakīmi, Nusairs Mazrauī (Jahja Atijats Allāhs. 46.minūte), Romēns Saiss (Selims Amalāhs, 21.minūte), Džavads El Jamigs, Ahrafs Dari, Sofjans Amrabats, Akims Ziješs, Azedins Unai, Sofijāns Bufals (Zakarija Abuhlals, 66.minūte), Jusefs En-Nesiri (Abderazaks Hameds Allāhs, 66.minūte).