Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Francijas vīriešu futbola izlase pārspēj Dāniju ar rezultātu 2:1

© SCANPIX

Francijas vīriešu futbola izlase sestdien Katarā Pasaules kauss finālturnīra D apakšgrupas mačā, pateicoties diviem Kiliana Mbapē vārtiem, ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Dāniju.

Francijas labā abus vārtus guva Mbapē, kamēr Dānijas izlasē ar precīzu sitienu izcēlās Andrēass Kristensens.

20.minūtē pie dzeltenās kartītes tika Andrēass Kristensens, kuram neizdevās apstādināt Mbapē. Īsi pēc tam 21.minūtē francūži veiksmīgi izspēlēja bumbu līdz sitienam pa vārtiem, taču Dānijas izlasi no nonākšanas iedzinējos glāba Kaspers Šmeihels.
















Vēl pēc trīs minūtēm pie brīdinājuma tika Andrēass Korneliuss, kurš sadursmē pārkāpa noteikumus pret Olivjē Žirū. Tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, pie dzeltenās kartītes tika francūzis Žils Kundē pēc tam, kad viņš saskrējās ar Viktoru Nelsonu.

Savukārt otrā puslaika ievadā Antuāns Grīzmans devās pretuzbrukumā un tika pie lieliskas iespējas gūt vārtus, taču viņa raidītā bumba lidoja pārāk augstu. Neilgi pēc tam francūži atkal izveidoja pretuzbrukumu, un pēc Teo Ernandesa piespēles ar spēcīgu sitienu bumbu Dānijas vārtos raidīja Mbapē.

Tikmēr 68.minūtē neizšķirtu panāca Andrēass Kristensens, kurš pārspēja Francijas vārtsargu Igo Lorisu, gūstot vārtus ar galvu.

86.minūtē Francija devās uzbrukumā, Grīzmans no tālas distances piespēlēja uz Dānijas vārtu priekšu, kur pirmais pie bumbas tika Mbapē un otro reizi šajā mačā izcēlās ar vārtu guvumu, atkal izvirzot vadībā francūžus.

Francūži titula aizstāvēšanu sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Austrāliju (4:1), bet Dānija spēlēja bezvārtu neizšķirti pret Tunisiju.

Pirmajā dienas spēlē D apakšgrupā Austrālija ar 1:0 uzveica Tunisiju un tika pie pirmās uzvaras šajā Pasaules kausa finālturnīrā.

Pēc divām spēļu kārtām D apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem ir Francija, kas jau nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā. Austrālija tikusi pie trīs punktiem, bet Dānija un Tunisija izcīnījušas vienu punktu.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Francijas izlases sastāvs: Igo Loriss, Rafaels Varāns (Ibrahima Konatē, 75.minūte), Žils Kundē, Dajo Upamekano, Teo Ernandess, Antuāns Grīzmans (Jusufs Fofana, 92.minūte), Oreljāns Tšuamenī, Adriāns Rabjo, Olivjē Žirū (Markuss Tirāms, 63.minūte), Kilians Mbapē, Usmans Dembelē (Kingslijs Komans, 75.minūte).

Dānijas izlases sastāvs: Kaspers Šmeihels, Joakims Andersens, Viktors Nelsons, Andrēass Kristensens, Joakims Mēle, Kristians Ēriksens, Rasmuss Nisens Kristensens (Aleksandrs Bahs, 92.minūte), Pjērs Emīls Hojbjergs, Mikels Damsgords (Kaspers Dolbergs, 73.minūte), Andrēass Korneliuss (Martins Braitvaits, 46.minūte), Jespers Lindstrems (Kristians Nergords, 85.minūte).