Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Portugāle gūst trīs vārtu otrajā puslaikā un uzvar Ganu

© Scanpicx

Portugāles vīriešu futbola izlase ceturtdien 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra H apakšgrupas spēlē, gūstot visus trīs vārtu otrajā puslaikā, ar rezultātu 3:2 (0:0) pārspēja Ganu.

Uzvarētāju rindās ar precīzu soda sitienu izcēlās Krištianu Ronaldu, bet vēl pa vienai reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Žuāns Fēlikss un Rafaēls Leāns.

Vārtu Ganas labā guva Andrē Ajū un Osmans Bukari.

Jau 31.minūtē Ganas futbolisti savā aizsardzības zonā nespēja apstādināt Ronaldu, taču viņa gūtie vārti netika ieskaitīti, jo uzbrucējs sitienu izpildīja jau pēc tiesneša svilpes, kas fiksēja noteikumu pārkāpumu.

63.minūtē Ganas futbolisti nepaspēja aizsardzībā un jau tuvu saviem vārtiem spēja apturēt Ronaldu uzbrukumu tikai ar noteikumu pārkāpumu, kam sekoja 11 metru soda sitiens. "Pendeli" devās izpildīt pats Ronaldu, kurš to realizēja un izvirzīja vadībā Portugāles izlasi.

Tikmēr 73.minūtē portugāļi pieļāva kļūdu aizsardzībā, kuras dēļ Ganas futbolistam Mohamedam Kudusam izdevās piespēlēt bumbu uz vārtu priekšu Andrē Ajū, un viņš no ļoti tuvas distances to raidīja pretinieku vārtos, izlīdzinot rezultātu 1:1.

Piecas minūtes vēlāk portugāļiem atkal izdevās atgūt vadību, šoreiz precīzam esot Žuānam Fēliksam, un īsi pēc tam sekoja Rafaēla Leāna vārtu guvums, kas nodrošināja Portugālei vadību ar 3:1.

Divas minūtes līdz pamatlaika beigām Portugāle veica trīskāršo maiņu, kam sekoja Ganas uzbrukums uz pretinieku vārtiem, bumbu Portugāles vārtos raidot Osmanam Bukari, taču Ganas futbolistiem ar to bija par maz, lai turpinātu cīnīties par panākumu.

Citā H apakšgrupas spēlē šodien Dienvidkoreja un Urugvaja spēlēja bezvārtu neizšķirti.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Portugāles izlases sastāvs: Djogu Košta, Rūbens Diašs, Rafaēls Gerreiru, Danīlu Pereira, Žuāns Kansēlu, Brunu Fernāndešs, Bernārdu Silva (Žuāns Paļiņa, 88.minūte), Rūbens Nevešs (Rafaēls Leāns, 78.minūte), Krištianu Ronaldu (Gonsālu Ramušs, 88.minūte), Žuāns Fēlikss (Žuāns Māriu, 88.minūte), Otāviu Monteiru (Viljams Karvāļu, 56.minūte).

Ganas izlases sastāvs: Lorenss Ati-Zigi, Mohameds Salisū, Daniels Emertijs, Aleksandrs Džiku (Antuāns Semenjo, 92.minūte), Tomass Partijs, Andrē Ajū (Džordans Ajū), Abduls Rahmans Babā, Mohameds Kuduss (Osmans Bukari, 77.minūte), Saliss Abduls-Sameds (Daniels Kofi Kjerē, 92.minūte), Alidū Seidū (Tariks Lemptijs, 66.minūte), Inaki Viljamss.