Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Leģendārā futbolista Maradonas meita apgalvo, ka izsolē izlikts nepareizais Argentīnas izlases krekls

© Scanpicx

Kādreizējā futbolista Djego Maradonas vecākā meita Dalma Maradona apgalvo, ka izsolē izlikts nepareizais Argentīnas izlases krekls.

Viņa teica, ka krekls, kas izsolē izlikts, patiesībā bija tas, kuru viņas tēvs valkāja 1986.gada Pasaules kausa ceturtdaļfināla spēles pirmajā puslaikā.

Stīvs Hodžs, bijušais Anglijas izlases spēlētājs, kurš saka, ka Maradona ar viņu samainījās ar krekliem, par kreklu, iespējams, nopelnīs vairāk nekā četrus miljonus Lielbritānijas mārciņu.

Izsoļu nams "Sotheby’s" atspēkoja meitas izteikto apgalvojumu, sakot, ka neatkarīgs uzņēmums bija nodrošinājis "pārliecinošu fotoatbilstību" kreklam, pierādot tā autentiskumu.

"Sotheby’s" arī atzīmēja, ka pats Maradona iepriekš bija apstiprinājis, ka ar Hodžu bija apmainījies ar krekliem pēc 1986.gada turnīra leģendārās spēles.

Savukārt Dalma Maradona skaidro, ka krekls, kuru viņas tēvs valkāja otrajā puslaikā, kad viņš guva vienus no slavenākajiem vārtiem Pasaules kausa finālturnīru vēsturē, ir kādas citas personas īpašumā, taču atteicās viņu nosaukt.

"Tas nav īstais krekls. Negribu teikt, kuram tas pieder, jo tas būtu nepareizi. Djego teica, "kā es viņam atdošu manu dzīves svarīgāko kreklu?" Šis spēlētājs domā, ka viņam ir mana tēva otrā puslaika krekls, bet ir noticis pārpratums," žurnālistiem teica viņa meita.

"Mēs vēlējāmies to apstiprināt, lai cilvēki, kuri kreklu vēlētos pirkt, zina patiesību," Maradonas meita teica citā intervijā "Channel 13" televīzijas kanālam.

"Maradona patiešām spēles pirmajā puslaikā valkāja citu kreklu, taču starp abiem krekliem ir novērojamas acīmredzamas atšķirības. Un, izliekot kreklu izsolē, tas tika rūpīgi pārbaudīts lai pārliecinātos, ka tas bija krekls, kuru Maradona valkāja otrajā puslaikā," ziņu aģentūrai AFP apgalvoja Sotheby’s" pārstāve.

Fotoattēlu saskaņošanas process ietvēra kreklu analīzi, pārbaudot simboliku, strīpas un numurus.

Maradona pats savā autobiogrāfijā atzinis, ka Hodžam pēc spēles beigām atdevis kreklu.

"Ceļā uz ģērbtuvēm viens no angļu spēlētājiem, kas beigās izrādījās Hodžs, man pavaicāja, lai ar viņu apmainos ar krekliem. Teicu jā un to izdarījām," savā 2016.gada atmiņu grāmatā par Argentīnas 1986.gada Pasaules kausa finālturnīru rakstīja Maradona.

"Sotheby’s" pārstāve arī apstiprināja to, ka krekls pēdējās divas desmitgades ir atradies Anglijas Nacionālajā futbola muzejā.

"Nekad nav bijuši apgalvojumi par to, ka tas nav īstais krekls," viņa piebilda.

Tā nav pirmā reize, kad kāda futbola krekla autentiskums ir apšaubīts. 2018.gadā no izsoles tika izņemts it kā Zinedina Zidāna 1998.gada Pasaules kausa finālmačā valkātais krekls pēc tam, kad tika apšaubīta krekla autentiskums.