Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Uldriķis gūst piektos vārtus Nīderlandes čempionātā, bet neglābj "Cambuur" no zaudējuma

© SC Cambuur

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis svētdien guva vārtus Nīderlandes čempionāta spēlē, taču viņa pārstāvētā Leuvārdenas "Cambuur" komanda cieta zaudējumu.

"Cambuur" 17.kārtas spēlē mājās ar rezultātu 1:2 (1:1) zaudēja "Heerenveen" vienībai.

Spēles sākums mājiniekiem bija neveiksmīgs, jo desmitajā minūtē pretiniekiem 11 metru soda sitienu realizēja Henks Fērmans, bet pāris minūtes vēlāk aizsargs Doks Šmits par rupju pārkāpumu saņēma sarkano kartīti. Uldriķis, kurš maču sāka starta vienpadsmitniekā, spēles 30.minūtē pēc brīvsitiena ar galvu atmuguriski raidīja bumbu vārtos un panāca 1:1.

Tomēr "Cambuur" punktu nenoturēja, jo septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Fērmans pēc piespēles no kreisās malas precīzi sita ar galvu un atguva "Heerenveen" komandai vadību.

Uldriķis laukumā bija visas 90 minūtes. Viņš Nīderlandes augstākajā līgā laukumā devies desmit mačos un guvis piecus vārtus, četrus no tiem pēdējās piecās cīņās.

"Cambuur" Nīderlandes virslīgā ar 27 punktiem 17 spēlēs ieņem astoto vietu 18 komandu konkurencē.

Latviešu uzbrucējs Nīderlandes "Eredivisie" čempionātā debitēja oktobra sākumā, kad arī nāca uz maiņu un guva vārtus. 23 gadus vecais Latvijas izlases spēlētājs ir parakstījis līgumu uz nākamajām divām sezonām ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu sezonu.