Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Kompānija BSG ekskluzīvi čempionei "Riga" Mežaparkā noslēgusi stadiona būvniecību

© Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Kompānija "Baltic Sport Group" turpina sporta infrastruktūras attīstīšanu Latvijā, precīzāk Mežaparkā un Piņķos. Šodien BSG ekskluzīvi Latvijas čempionei futbolā "Riga Football Club" un kluba akadēmijai noslēgusi stadiona būvniecību ar pēdējās paaudzes mākslīgo segumu no Nīderlandes "Greenfields MX Elite".

Atšķirībā no dabīgā seguma laukumiem mākslīgā seguma laukums sportistiem to ļaus izmantot gan spēlēm, gan treniņiem 12 mēnešus gadā.

Buvniecības procesā izveidota visa nepieciešamā infrastruktūra, lai šajā laukumā varētu aizvadīt Latvijas futbola Virslīgas spēles. Uzstādīta tribīne ar 500 sēdvietām, mūsdienīgs, liela izmēra elektroniskais tablo, pilnībā sagatavoti jauni rezervistu soliņi, kā arī komfortablas stalažas kvalitatīvu videotranslāciju nodrošināšanai.

Konkrētais laukums ir piesaistījies arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) interesi, un Mežaparkā treniņus jau aizvadījusi Latvijas U21 izlase. Arī nākotnē tiek plānota sadarbība ar LFF, lai sniegtu iespēju aizvadīt treniņus dažāda vecuma Latvijas izlasēm.

Nākamo trīs mēnešu laikā BSG sadarbībā ar uzņēmumu, kas strādāja vairākos stadionos pirms Pasaules kausa futbolā, plāno uzstādīt mūsdienīgu mākslīgo apgaismojumu.

Konkrētais laukums ir daļa no sporta bāzes "Mežaparks Sports Village" (iepriekš - "Ķeizarmežs"), kur šobrīd atrodas bāzes ēka platībā 5500 kvadrātmetru, kā arī divi pilna izmēra dabīgā seguma futbola laukumi.

Konkrētais objekts ļaus šobrīd jau aptuveni 320 Riga Football Club akadēmijas bērniem 12 mēnešus gadā bezmaksas trenēties Rīgas centra tuvumā.

Olafs Pulks: brīnišķīgi, ka privātais investors attīsta futbola infrastruktūru

"Tas ir brīnišķīgi, ka futbola laukumu izveidē parādās arī privātās investīcijas. Tas ir liels ieguvums gan Rīgai, gan futbolam kā sporta spēļu karalim un visai sporta industrijai," uzskata Rīgas domes deputāts Olafs Pulks. Pēc viņa domām, kompānijas Baltic Sport Group klubam "Riga FC" izbūvētais futbola laukums Ķeizarmežā, ir labs piemērs pārējiem investoriem un sporta veidiem, kā piedalīties sporta infrastruktūras pilnveidē. "It īpaši Rīgā diemžēl ir liels trūkums pilna izmēra laukumiem, kur var notikt virslīgas spēles un varbūt arī augstāka līmeņa sacensības. Tāpēc šis privātā investora ieguldījums ir dubultā svarīgs," uzsver politiķis.

Kandidējot par Latvijas Futbola federācijas viceprezidentu, viņš solīja rūpēties par to, lai Rīgā šādas investīcijas parādītos. Turklāt viņš atgādina, ka arī Rīgas dome attīsta sporta infrastruktūru. "Mums arī šobrīd top pie 75.vidusskolas arī lielā izmēra laukums. Tas ir Rīgas domes ieguldījums kopā ar Futbola federāciju. Šis privātais ir labs papildinājums, lai šādu programmu mēs kopīgi izpildītu," saka Pulks.

Pēc viņa ieskatiem, tas ir ieguvums gan konkrētajam klubam, gan arī futbolam kopumā, jo tur arī varēs spēlēt un trenēties arī jaunieši, rīdzinieki. Līdz ar to atbrīvosies citi laukumi, citiem klubiem būs vairāk iespēju. "Tas ir viens no jaunatnes profesionālās izaugsmes trūkumiem, ka mēs nabadzības un laukuma trūkuma dēļ esam spiesti trenēties uz mazāka izmēra laukumiem, nekā tas būtu vajadzīgs futbolistu izaugsmei. Mēs priecājamies par katru dienu, spēli un treniņu, ko tur var aizvadīt. Tas ir draudzīgs žests un aicinājums arī vietējiem investoriem sekot šim piemēram," norāda Rīgas domes deputāts. Viņš atgādina, ka ieguvēji ir arī bērni un jaunieši, kas nodarbojas ar šo sporta veidu. "Jo vairāk varēs redzēt Rīgā jauniešus un arī pieaugušos, spēlējam futbolu, tas ir stimuls kādam vecākam izdomāt savu bērnu arī sūtīt spēlēties futbolu." Kompānija "Baltic Sport Group" turpina sporta infrastruktūras attīstīšanu Mežaparkā un Piņķos. BSG noslēgusi stadiona būvniecību ar pēdējās paaudzes mākslīgo segumu no Nīderlandes "Greenfields MX Elite". Jauno stadionu ikdienā izmantos Latvijas čempione futbolā "Riga Football Club" un kluba akadēmija.

Atšķirībā no dabīgā seguma laukumiem mākslīgā seguma laukums sportistiem to ļaus izmantot gan spēlēm, gan treniņiem 12 mēnešus gadā.
Būvniecības procesā izveidota visa nepieciešamā infrastruktūra, lai šajā laukumā varētu aizvadīt Latvijas futbola Virslīgas spēles. Uzstādīta tribīne ar 500 sēdvietām, mūsdienīgs, liela izmēra elektroniskais tablo, pilnībā sagatavoti jauni rezervistu soliņi, kā arī komfortablas stalažas kvalitatīvu videotranslāciju nodrošināšanai.