Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas futbola izlase jūnijā aizvadīs draudzības spēli ar Vāciju

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Latvijas futbola izlase vīriešiem 7.jūnijā Vācijas pilsētā Diseldorfā aizvadīs pārbaudes spēli ar Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieci Vāciju, piektdien ziņo Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienests.

Vācija šobrīd FIFA pasaules rangā ir 13.vietā, un ar tik spēcīgu pretinieku Latvijai nav bijis pārbaudes maču kopš 1999.gada, kad Brazīlija bija pasaules ranga līdere.

Spēle notiks Vācijā starp diviem Baltijas kausa mačiem ar Lietuvu 4.jūnijā un Igauniju 10.jūnijā.

Četrkārtējie pasaules un trīskārtējie Eiropas čempioni vācieši šajā spēlē gatavosies no 12.jūnija līdz 12.jūlijam paredzētajam Eiropas meistarsacīkšu finālturnīram, kur tā F grupā sacentīsies ar Franciju, Portugāli un Ungāriju.

"Ja mēs vēlamies redzēt savas valstsvienības progresu starptautiskajā skatuvē, mums nepieciešami sparingi ar spēcīgiem pretiniekiem, kāds Vācija neapšaubāmi ir. Šādu spēļu pieredze mūsu futbolistiem būs vērtīga mācību stunda. Tāpēc vēlējāmies aizvadīt pārbaudes spēles ar spēcīgiem pretiniekiem. Esmu gandarīts, ka šoreiz ir izdevies vienoties par spēli ar tik spēcīgu pretinieku," citēts LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Spēle norisināsies gadā, kurā LFF atzīmē savu simtgadi, un to var uztvert kā sava veida dāvanu Latvijas futbola līdzjutējiem un pašiem spēlētājiem.

Līdz šim Latvija ar Vāciju spēlējusi trīsreiz, divreiz piekāpjoties un vienreiz cīnoties neizšķirti. Neizšķirtu Vācija pret Latviju, pateicoties arī tiesneša lēmumiem, nosargāja 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.