Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas čempione “Riga” Dubaijā turpina aizvadīt spēles pret Krievijas futbola grandiem

© Publicitātes foto

Pēdējo trīs sezonu Latvijas futbola Virslīgas uzvarētāja „Riga FC” šobrīd aktīvi turpina gatavošanos jaunajai sezonai. Latvijas čempione jau aizvadījusi spēli pret bagātāko Krievijas klubu Sanktpēterburgas “Zenit”, bet priekšā vēl vairākas spēles ar Eiropā labi zināmiem klubiem. Visas spēles tiešraidē rādīs Sportacentrs.com TV.

“Riga” FC sastāvā šajā starpsezonā notikušas ievērojamas sastāva izmaiņas. Pēc līguma termiņa beigām sadarbība nav turpināta ar vairākiem leģionāriem. Uz Kipras augstākās līgas klubu “Paphos” pēc diviem ar pusi pavadītiem gadiem Latvijas čempionu sastāvā devies kapteinis Stefans Paničs, kurš “Riga” sastāvā šajā laikā aizvadīja 78 spēles un guva 11 vārtus.

Tāpat nākamgad komandā vairs nebūs centra aizsargs Herdi Prenga (pieci vārti), ukraiņu uzbrucējs Romāns Debelko (četri vārti), pussargi argentīnietis Frederiko Bravo, čehs Jakubs Hora (trīs vārti), brazīlietis Rožers (septiņas vārti un piecas rezultatīvas piespēles) un Kongo DR pussargs Maikls Žordans Nkololo (trīs vārti + trīs rezultatīvas piespēles).

Čempioni ierasti sev aktīvi darbojas transfēru tirgū un arī šogad piesaistījusi vairākus kvaliatīvus ārzemniekus. Līgumi parakstīti ar malējiem pussargiem somu Mikaelu Soisalo, kurš pērn spēlēja Beļģijas augstākajā līgā, Latvijas U21 izlases spēlētāju Raivis Ķiršs, kur iepriekš Virslīgā pārstāvēja BFC "Daugavpils".

Piesaistīti divi serbu spēlētāji - aizsargs Milošs Vraņanins un pussargs Nedeļko Piščevičs, abiem pirms tam pārstāvot Serbijas Superlīgas klubus, attiecīgi “Metalac” un “Javor Ivanjica”. Noslēgts līgums ar Bosnijas un Hercegovinas pussargu Adnanu Šečeroviču, kurš pērn spēlēja Grieķijas augstākās līgas klubā "Larissa", kur bija pamatsastāva spēlētājs un ir aizvadījis arī vienu spēli nacionālās izlases sastāvā. Darbs pie sastāva komplektācijas vēl nav beidzies, un treniņnometnes laikā notiek arī aktīva vairāku spēlētāju pārbaudīšana.

Savu komentāru par tuvākajiem komandas plāniem sniedza “Riga FC” preses dienests: “Gatavošanos jaunajai sezonai komanda sāka 8. janvārī, kad devās uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Šogad komanda ir ieplānojusi vienu treniņnometni 45 dienu garumā Dubaijā. Treniņnometnes sākumā aizvadījām arī svinīgas vakariņas par godu iepriekšējās sezonas titulam, bet šobrīd jau ilgāku laiku komanda strādā divas reizes dienā - gan trenažieru zālē, gan futbola laukumā.”

Trīskārtējiem Latvijas čempioniem paredzētas vairākas pārbaudes spēles un arī pret ļoti bagātiem un titulētiem klubiem no Krievijas. „Esam ieplānojuši kopā astoņas pārbaudes spēles ar vairāku valstu čempioniem, tostarp Krievijas futbola grandiem Sanktpēterburgas "Zenit", Maskavas "Spartak" un "Krasnodar". Pret “Zenit” spēle jau aizvadīta. Šajā mačā rīdzinieki izveidoja vairākus lieliskus momentus, taču neveicās ar to realizāciju. “Zenit” savukārt sodīja par katru kļūdu un izcīnīja uzvaru ar 4:0. Jāpiemin, ka “Riga” katru no puslaikiem aizvadīja ar atšķirīgu sastāvu.

“Pret “Zenit” bija grūta spēle. Jāsaprot, ka tas bija īsi pēc treniņnometnes sākuma. Komanda ir zem lielām slodzēm. Priekšā ir vēl vairākas nopietnas spēles. Centīsimies uzņemt sportisko formu un uzlabot rezultātus. Pretiniekos būs vairākas augsta līmeņa komandas, par kurām to valstīs ir milzīga interese. Paredzams, ka spēlei pret Maskavas “Spartak” TV auditorija būs virs pusmiljona. Priecē arī, ka izjūtam interesi no Latvijas futbola līdzjutējiem,” stāsta kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins. Jauno Virslīgas sezonu plānots sākt 13. martā.

Riga Football Club spēļu grafiks Dubaijā
21.01 NAS Sport Complex Dubai
17:00/15:00 Riga - Zenit
27.01 Jebel Ali
15:30/13:30 Riga - Krasnodar
31.01 Jebel Ali
16:00/14:00 Riga - Shakhtyor Soligorsk
03.02 Jebel Ali
16:00/14:00 Riga - Pakhtakor
07.02 Jebel Ali
16:00/14:00 Riga - Spartak Moscow
08.02 Jebel Ali
16:00/14:00 Riga - FC Noah
11.02 Jebel Ali
16:00/14:00 Riga - FC Ararat
15.02 Jebel Ali
16:00/14:00 Riga - FC Rodina