Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Par godu Latvijas Futbola federācijas simtgadei plānota īpaša zvaigžņu spēle

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Par godu Latvijas Futbola federācijas (LFF) simtgadei tiek plānota īpaša zvaigžņu spēle, kurā viens no dalībniekiem varētu būt leģendārais nīderlandietis Patriks Kluiverts, ziņo LFF.

LFF prezidents Vadims Ļašenko nedēļas izskaņā vizītē Rīgā uzņēma Nīderlandes izlasē savulaik 79 spēles aizvadījušo un 40 vārtus guvušo Kluivertu, kurš pašlaik pilda Spānijas granda "Barcelona" akadēmijas direktora pienākumus.

Ar Nīderlandes futbola leģendu cita starpā pārrunāta iespēja nākamajā gadā piedalīties īpašā zvaigžņu spēlē, kas tiek plānota par godu LFF simtgadei. Pašreizējā iecere, ja to ļaus tālākā Covid-19 pandēmijas attīstība un vīrusa apkarošanas rezultāti, ir spēli ar pasaules, Latvijas un virslīgas leģendu piedalīšanos organizēt jūnijā Rīgā.

Pēc pārrunām ar LFF prezidentu Kluiverts tuvākajā nākotnē iesaistīsies Latvijas futbola attīstībā, palīdzot nodrošināt pieredzes apmaiņas iegūšanas iespējas Latvijas futbola treneriem, funkcionāriem un citiem speciālistiem gan "Barcelona", gan Nīderlandes slavenākā kluba Amsterdamas "Ajax" sistēmās.

Tāpat ar viņu pārrunāts potenciāls, kā izmantot nīderlandiešu speciālista plašās zināšanas, kontaktus un kompetenci, lai stimulētu Latvijas talantīgāko jauno futbolistu iespējas atrādīties dažādu Eiropas vadošo futbola akadēmiju pārstāvjiem.