Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

FIFA labākā futbolista balvu saņem Levandovskis un Bronza

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labāko futbolistu ceturtdien tika atzīts Polijas izlases līderis Roberts Levandovskis un Anglijas valstsvienības spēlētāja Lūsija Bronza.

Uzvarētājs ceturtdien tika paziņots tiešsaistes ceremonijā.

Tieši Levandovskis starp trim finālistiem tika uzskatīts par favorītu. Minhenes "Bayern" uzbrucējs un Polijas izlases līderis aizvadītajā sezonā visos turnīros savas komandas labā guva 55 vārtus.

Ar viņa līdzdalību "Bayern" uzvarēja UEFA Čempionu līgā, Vācijas bundeslīgā, kā arī Vācijas kausa izcīņā.

32 gadus vecais Levandovskis iepriekš karjerā atzīts par Vācijas gada futbolistu un UEFA gada labāko futbolistu.

Pagājušajā gadā pie FIFA balvas tika otrs finālists argentīnietis Lionels Mesi, gadu iepriekš to ieguva horvāts Luka Modričs, savukārt trešais finālists portugālis Krištianu Ronaldu pie tās tika 2016. un 2017.gadā.

Ronaldu ir vienīgais futbolists, kurš šo apbalvojumu, pirms tam balvai saucoties citā vārdā, saņēmis divas reizes.

Dāmu konkurencē uz labākās spēlētājas balvu kandidēja Bronza no Francijas kluba Lionas "Olympique", dāniete Pernille Hardera ("Wolfsburg"/Londonas "Chelsea") un Francijas pārstāve Vendija Renāra (Lionas "Olympique").

Par labāko vārtsargu tika atzīts vācietis Manuels Noiers ("Bayern"), kura konkurents finālā bija brazīlietis Alisons Bekers ("Liverpool") un slovēnis Jans Oblaks (Madrides "Altetico").

Savukārt par labāko treneri tika atzīts vācietis Jirgens Klops ("Liverpool"), kura konkurenti finālā bija argentīnietis Marselo Bjelsa (Līdsas "United") un uzvarētāja tautietis Hansi Fliks ("Bayern").

Jau ziņots, ka šogad netiks noteikti labākie futbolisti "France Football" versijā, līdz ar to paliks nepasniegta prestižā "Ballon d'Or" balva.