Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Futbola federācija visām virslīgas komandām organizēs Covid-19 testus

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Latvijas Futbola federācija (LFF) pirmdien visām desmit virslīgas komandām organizēs Covid-19 testus, informē LFF.

Testi tiks veikti, lai iegūtu pilnvērtīgu ainu par iespējām pabeigt Latvijas futbola čempionātu spēlētājiem drošos apstākļos.

Jau ziņots, ka pēdējās nedēļas laikā Covid-19 atklāts vairākās virslīgas komandās.Šonedēļ plašs Covid-19 uzliesmojums tika konstatēts futbola klubā "Riga", kur ar Covid-19 inficējušās 29 personas. Par trim saslimušajiem ziņoja arī RFS vienība, no kuras daži futbolisti bija kontaktpersonas "Riga" spēlētājiem.

Nedēļas izskaņā tika sniegta informācija, ka arī viens no futbola kluba "Jelgava" spēlētājiem inficējies ar Covid-19, bet vēl 18 komandas spēlētājiem un diviem treneriem noteikts kontaktpersonu statuss. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra lēmuma komanda devusies karantīnā līdz 2.decembrim.

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" sapulcē pagājušajā piektdienā ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums atbalstīt priekšlikumu neturpināt "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sezonu sarežģītās Covid-19 situācijas dēļ, taču pirmdien LFF šo priekšlikumu nepieņēma.

Virslīgas paziņojumā bija uzsvērts, ka Covid-19 saslimstības rādītāji Latvijā turpina palielināties, bet pirmie inficētie tika noteikti arī Latvijas nacionālajā futbola izlasē, kur kandidātu lokā bija 19 virslīgas spēlētāji.