Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Futbolists Ikaunieks lauž līgumu ar Norvēģijas klubu "Stromsgodset"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks pēc paša iniciatīvas nolēmis pārtraukt līgumsaistības ar Norvēģijas čempionāta vienību Drammenes "Stromsgodset", piektdien ziņo klubs.

Ikaunieks Norvēģijas klubam pievienojās februārī un uzreiz noslēdza trīs gadu līgumu. Komanda vēsta, ka futbolistam sešu mēnešu laikā nav īsti izdevies sasniegt to līmeni, ko pats vēlējies, tāpēc nolemts pārtraukt līgumsaistības.

Komandas mājaslapā publicētais ieraksts vēsta, ka kuldīdznieks iepriekš izteicis vēlmi atgriezties dzimtenē, tāpēc piektdien abas puses vienojušās par līguma laušanu.

"Jānis ir labs spēlētājs, uz kuru likām lielas cerības, tomēr vairāku iemeslu dēļ viņam šeit neizdevās piepildīt savu potenciālu. Viņš laukumā spēlējis mazāk nekā plānoja, kas ar laiku iedragāja futbolista pārliecību par saviem spēkiem," klubs citē sporta direktora Josteina Flo teikto. "Līgumu ar komandu vēlējās lauzt pats Ikaunieks, un mēs šo lēmumu cienām."

Ikauniekam pirms sezonas sākuma Norvēģijā trīs pārbaudes spēlēs pēc kārtas izdevās gūt vārtus, taču pēc čempionāta sākuma pussarga palika "sausā".

"Ierados šeit, lai spēlētu futbolu, taču nesasniedzu līmeni, ko vēlējos. Domāju, ka šāds solis nāks par labu gan man, gan komandai," lēmumu skaidroja Ikaunieks. "Priecājos, ka komanda respektēja manu lēmumu un ļāva atgriezties dzimtenē."

Uz Norvēģiju Ikaunieks devās no "Liepājas" komandas, taču pārejas maksa šajā darījumā nebija noteikta.

Vēlāk pavasarī Latvijas mediji vēstīja, ka Ikauniekam un Kurzemes kluba trenera asistentam Marekam Zuntneram jau iepriekš radušās nesaskaņas, kas arī kalpojušas par iemeslu, kāpēc arī Liepājā Ikaunieks laukumā ticis mazāk nekā cerēts.

Šī iemesla dēļ paredzams, ka pussargs Latvijā pārstāvēs kādu citu, nevis Kurzemes klubu.

25 gadus vecais kuldīdznieks iepriekšējos divarpus gadus spēlēja "Liepājā", 2019.gada sezonā 24 spēlēs gūstot septiņus vārtus. Pirmo gadu Liepājā viņš pavadīja īrē no "Metz", bet aizpērn vasarā viņam beidzās līgums ar Francijas klubu.

Mecas komandai Ikaunieks pievienojās 2015.gada pirmajās dienās, kad Liepājā bija aizvadījis sekmīgu sezonu virslīgā. Viņš devās laukumā vairākās spēlēs, bet nepalīdzēja vienībai nosargāt vietu Francijas augstākajā līgā. Savukārt pēc tam viņš neregulāri uzspēlēja arī otrajā līgā, līdz pēc tam tika izīrēts Grieķijas komandai Larsias AEL vienībai, bet pēc tam atgriezās Liepājā.

Ikaunieka rēķinā ir 26 spēles un trīs gūti vārti Latvijas izlases rindās.