Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

LFF ģenerālsekretāra amatā apstiprina Edgaru Pukinsku

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē otrdien ar balsu vairākumu LFF ģenerālsekretāra amatā tika apstiprināts Edgars Pukinsks, vēstīts LFF tīmekļa vietnē.

3.jūlijā LFF kongresā biedri prezidenta amatā ievēlēja Vadimu Ļašenko. Savukārt ģenerālsekretāra apstiprināšanai bija jābūt LFF valdes lēmumam. Par Pukinska kandidatūru balsoja astoņi valdes locekļi, pret - viens.

Pukinsks šajā amatā bija arī no 2018.gada jūnija līdz 2019.gada jūnijam, kā arī kopš 2019.gada novembra līdz pat šim brīdim.

"Man un manai komandai bija trīs kandidāti. Valdē apspriedām visus trīs un izšķīrāmies par labu Pukinskam," komentēja Ļašenko. "Mums bija svarīgi, lai ģenerālsekretāra amatā būtu pieredzējis cilvēks, kurš var darboties ar pilnu jaudu uzreiz, kuram nav nepieciešams adaptācijas laiks, lai "iešūpotos" un saprastu, kas un kā darāms. Plus, protams, bija svarīgi, ka Pukinskam ir LFF valdes locekļu, kā arī darbinieku atbalsts".

"Pēdējie astoņi mēneši parādījuši, ka arī ļoti izaicinošos brīžos LFF tās valdes un darbinieku veidolā ir spējīga efektīvi strādāt kā vienots mehānisms, kas ir rezultējies vairākos veiksmes stāstos. Tas līdzi nesis pamatu tam, lai šodien mēs varētu runāt par Latvijas futbola stabilitāti," pēc apstiprināšanas ģenerālsekretāra amatā Pukinsku citē LFF.

"Redzot, kuri cilvēki, ar kādiem mērķiem un apņemšanos ir ievēlēti valdē, ir pārliecība, ka esam soļa attālumā no tā, lai varētu runāt galvenokārt par futbola attīstību. Esmu priecīgs, ka jaunā LFF valde ir novērtējusi iepriekš paveikto un ir izteikusi vēlmi un piedāvājumu turpināt sadarbību vēl nākamos četrus gadus," piebilda LFF ģenerālsekretārs, kurš kā vienu no svarīgākajiem nākotnes uzdevumiem uzsvēra Latvijas futbola attīstības stratēģijas līdz 2024.gadam īstenošanu.

Tāpat LFF valde vienbalsīgi lēma apstiprināt trīs pagaidu komitejas: Infrastruktūras komiteju, Futbola veterānu komiteju, kā arī Stratēģisko padomi.

Nākamā valdes sēde paredzēta 23.jūlijā.