Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Ar Covid-19 saslimušais Indriksons apmeklējis "Valmieras" spēli ar "Spartaku"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

3.jūlija "Optibet" virslīgas mačā ar Jūrmalas "Spartaku" Valmierā skatītāju rindās bijis arī ar Covid-19 saslimušais Guntars Indriksons, ceturtdien sociālajos tīklos vēsta "Valmiera".

3.jūlija spēlē Valmierā "Spartaks" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (2:0) ar "Valmieru".

Valmieras klubs ziņo, ka šajā spēlē, kas norisinājās Valmieras Olimpiskā centra stadionā, Rīgas ielā 91, tā līdzjutēju vidū, iespējams, bijusi Covid-19 pozitīva persona, kurai pozitīvs testa rezultāts apstiprināts 8.jūlijā.

"Organizējot spēli, kluba administrācija ievēroja noteiktos distancēšanās noteikumus un marķēja stāvvietas/sēdvietas tribīnēs ar 2,5 metru distanci, kā arī ierobežoja apmeklētāju skaitu tajās," ziņo klubs savā "Twitter" un "Facebook" kontā.

Tomēr saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijām klubs aicina līdzjutējus sekot līdzi veselības stāvoklim un vīrusa simptomu parādīšanās brīdī sazināties ar ģimenes ārstu.

Tiešām kontaktpersonām (sarokošanās, apskaušanās, tuva saruna) ir jāievēro pašizolācija līdz 17.jūlijam un darba nespējas lapas nepieciešamības gadījumā jāsazinās ar "Valmieras" administrāciju, lai veiktu tālākās organizatoriskās darbības. Ar klubam zināmām tiešām kontaktpersonām kluba pārstāvji sazināsies individuāli.

LETA jau ziņoja, ka pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresa 3.jūlijā "Elektrum" Olimpiskajā centrā, kurā vienai personai konstatēts Covid-19, 9.jūlijā LFF valdes jaunā sastāva pirmajā sēdē tika lemts diskutēt tikai par pašreizējo situāciju saistībā ar konstatēto Covid-19 saslimstības gadījumu, pārējos valdes sēdes darba kārtībā paredzētos punktus pārceļot uz nākamo LFF valdes sēdi.

LFF prezidents Vadims Ļašenko ceturtdien paziņoja, ka saslimšanas risks citām kongresā iesaistītajām personām ir zems.

LFF paziņojumā tika aicinātas visas LFF kongresā klāt bijušās personas veikt Covid-19 pārbaudes. LFF apņēmusies jau 9.jūlijā veikt centralizētas pārbaudes visiem LFF darbiniekiem - gan kongresa norisē iesaistītajiem, gan neiesaistītajiem.

Jau ziņots, ka SPKC veic epidemioloģisko izmeklēšanu saistībā ar LFF kongresu apmeklējušo Covid-19 slimnieku.

Pēc konsultācijām ar SPKC ceturtdien par pastiprinātām epidemioloģiskās drošības prasībām 10.jūlijā gaidāmajā LOK Ģenerālās asamblejas sesijā lēmusi arī LOK.

Jau ziņots, ka LFF valde, ņemot vērā esošo situāciju Latvijas teritorijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pieņēma lēmumu no 1.jūlija atcelt ierobežojumu skatītājiem pašmāju futbola sacensībās atrasties tribīnēs.

Virslīgas līderpozīcijās ar 18 punktiem ir RFS, bet par trim mazāk ir "Riga". Ar desmit punktiem seko "Ventspils", par diviem mazāk ir Jūrmalas "Spartakam" un "Valmierai", bet pa sešiem punktiem iekrājušas "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils" un "Metta" komandas. "Tukums 2000"/TSS sešos dueļos tikusi pie punkta.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.