Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Itālijas futbols atgriežas ar "Juventus" derīgu neizšķirtu notikumiem bagātā kausa mačā

© EP/SCANPIX/LETA

Turīnas "Juventus" futbolisti piektdien sasniedza kausa finālu spēlē, kas Itālijas futbolā bija pirmā pēc trīs mēnešu pārtraukuma.

"Juventus" pusfināla atbildes spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "AC Milan". Pirmā spēle Milānā noslēdzās ar rezultātu 1:1, tādējādi turīnieši nākamajā kārtā iekļuva, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem.

Šajā dienā Itālijai Romā bija jāaizvada pirmā Eiropas čempionāta finālturnīra spēle, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ turnīrs tika pārcelts uz nākamo gadu. Itālijā, kuru koronavīruss paņēmis vairāk nekā 34 000 dzīvību, futbola spēles nebija notikušas kopš 9.marta.

Abas komandas pirms spēles ieturēja klusuma brīdi, lai pieminētu tos, kuri aizgājuši mūžībā no koronavīrusa. Tāpat futbolisti ar aplausiem godināja veselības aprūpes darbiniekus, no kuriem trīs bija kopā centrā ar šī mača spēlētājiem.

Vienlaikus abas komandas nosodīja rasismu - "Juventus" iesildījās kreklos uz kuriem bija rakstīts "No Racism", bet "AC Milan" kreklus rotāja uzraksts "Black Lives Matter".

Pusfināla pirmā spēle februāri "San Siro" stadionā noslēdzās neizšķirti 1:1, līdz ar to milāniešiem titula cīņas sasniegšanai vajadzēja vismaz vienus vārtus viesos.

Jau otrajā minūtē viesu vārtus apdraudēja Duglass Kosta, bet 16.minūtē "Juventus" tika pie iespējas izpildīt soda sitienu. Tas tika uzticēts Krištianu Ronaldu, taču portugāļu superzvaigzne trāpīja pa vārtu kreiso stabu.

Bumba savu mērķi nesasniedza un palika spēlē. Turpinājumā laukuma vidusdaļā Ante Rebičs ar augstu paceltu kāju ietriecās krūtis Danilu, par ko saņēma sarkano kartīti, atstājot milāniešus mazākumā. Minūti vēlāk "Juventus" futbolistu notrieca arī Andrea Konti - viņš tika sodīts ar dzelteno kartīti.

Puslaika turpinājumā pēc Blēza Matuidī sitiena, "AC Milan" komandu no vārtu zaudējuma glāba Džanluidži Donnarumma. Otrajā puslaikā spēles ritējums mazliet pierimās līdz pamatlaika pēdējai desmitminūtei, kurā bija pāris bīstami momenti abos laukuma galos.

Rezultāts uz tablo gan palika nemainīgs 0:0, kas nozīmēja, ka titula cīņā spēlēs Maurīcio Sarri vadītā komanda.

"Juventus" komandai šajā cīņā nevarēja palīdzēt kapteinis Džordžo Kjellīni, Gonsalo Igvains, Ārons Remzijs un Merihs Demirals. Viesiem bija jāiztiek bez Zlatana Ibrahimoviča, kā arī Samu Kastiljeho un Teo Ernandesa.

"AC Milan" Turīnā "Juventus" komandu nav uzvarējusi kopš 2011.gada.

Otrā pusfināla otrajā spēlē sestdien "Napoli" savā laukumā uzņems Milānas "Inter". Pirmajā mačā Neapoles futbolisti viesos uzvarēja ar 1:0.

Kausa fināls paredzēts trešdien, bet A sērijas futbola čempionāts atsāksies nākamajā nedēļas nogalē.

Pērn par Itālijas kausa uzvarētāju tika kronēta Romas "Lazio", kas šogad ceturtdaļfinālā piekāpās "Napoli". Šajā turnīrā visvairāk trofeju izcīnījusi "Juventus" (13).