Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Berlīnes spēlētāji netiks sodīti par apskaušanos un skūpstīšanos pēc uzvaras

© imago images/Poolfoto/Scanpix/LETA

Vācijas futbola bundeslīgas kluba Berlīnes "Hertha" spēlētāji netiks sodīti par apskaušanos un skūpstīšanos pēc uzvaras sestdien pirmajā spēlē pēc čempionāta atjaunošanas, pēc mača apstiprināja bundeslīga.

Lai iegūtu politisko zaļo gaismu sezonas atsākšanai šajā nedēļas nogalē, bundeslīga vienojās par stingriem noteikumiem, lai izvairītos no koronavīrusa izplatības.

Tomēr, kamēr futbolisti citās spēlēs svinēja panākumus ar elkoņa piesitieniem vai solo dejām, "Hertha" spēlētāji apskāvās un skūpstījās pēc 3:0 uzvaras viesos pār "Hoffenheim".

"Hertha" sāka spēli ar 13.vietu tabulā un tikai septiņām uzvarām 25 spēlēs, kā arī jauna galvenā trenera Bruno Labadijas vadībā.

Berlīnes kluba beļģu aizsargs Dedriks Bojata noskūpstīja komandas biedru Marko Grujiču uz vaiga pēc komandas pirmajiem gūtajiem vārtiem.

"Fakts ir tāds, ka šī ir futbola sastāvdaļa," sacīja Labadija, kurš koronavīrusa krīzes laikā tika iecelts par Jirgena Klinsmana aizvietotāju. "Mēs esam tik daudzas reizes pārbaudīti, ka mēs to varam atļauties."

"Ja jūs vairs nevarat svinēt, viss tiek sabojāts. Esmu tikai priecīgs, ka komandai šodien bija iemesls priecāties. Emocijas ir spēles sastāvdaļa," piebilda treneris.

Vācijas Futbola līga (DFL) bija iesniegusi Vācijas varas iestādēm 51 lappuses garu dokumentu, kas pārliecināja federālo valdību un reģionus, ka futbolu varētu ļaut atsākt spēlēt slēgtu tribīņu priekšā.

Pavaddokumentā, kas tika nosūtīts klubiem, DFL teica, ka jāizvairās no apskāvieniem un roku kontakta, svinot vārtu guvumu, un ka priekšroka jādod "kontaktam ar elkoņiem vai pēdām".

Tomēr sestdien DFL pārstāvis apstiprināja, ka sods netiks piemērots, jo tās bija tikai "vadlīnijas" par to, kā vārtu guvums būtu jāsvin.

"Līksmībai ir doti tikai ieteikumi, un tāpēc sankcijas nevar būt," sacīja DFL pārstāvis.

Lai nodrošinātu drošu atgriešanos laukumā, DFL savas programmas ietvaros ir regulāri pārbaudījusi koronavīrusa klātbūtni spēlētāju un treneru organismā, un komandas pēdējo nedēļu atrodas karantīnā.