Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Krievijā fiksēts pirmais futbolists, kam konstatēts koronavīruss

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Peru uzbrucējs Hefersons Farfans ir kļuvis par pirmo augstas klases futbolistu Krievijā, kuram fiksēti pozitīvi koronavīrusa testi, sestdien paziņoja viņa pārstāvētais Maskavas klubs "Lokomotiv".

35 gadus vecais Farfans parakstīja līgumu ar "Lokomotiv" 2017.gadā, taču pēc pagājušā gada "Copa America" turnīra laikā gūtā ceļa locītavas savainojuma šosezon klubā nav spēlējis.

"Koronavīruss ir diagnosticēts mūsu spēlētājam Farfanam. Vislabākie novēlējumi Tavai veselībai, Hef. Novēlam ātru atveseļošanos," teikts "Lokomotiv" kluba "tviterī".

"Pirms trim dienām Farfanam sāka sāpēt galva, un viņš sajuta vājumu," stāsta kluba ārsts Ņikita Kagarļickis vienības vietnē tīmeklī. "Sākās klepus un temperatūra. Kompjūtertomogrāfija uzrādīja izmaiņas plaušās, kādas raksturīgas vīrusa pneimonijai. Spēlētājs nodeva analīzes, un pēc trim dienām atbildēs bija pozitīva reakcija uz Covid-19. Nekavējoties sākām ārstēšanu un ceram, ka pēc trim - četrām nedēļām Hefs atsāks treniņus."

Saslimšana konstatēta vien piecas nedēļas pirms premjerlīgas sezonas atsākšanas. Krievijas premjerlīga, spēles kurā nenotiek kopš 17.marta, atsāksies 21.jūnijā aiz slēgtām durvīm.

Krievija ir otrajā vietā pasaulē pēc Amerikas Savienotajām Valstīm ar 272 043 koronavīrusa inficēšanās gadījumiem.

Kopējais oficiāli apstiprināto nāves gadījumu skaits sestdien tika minēts 2537 cilvēki.