Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Pašmāju futbols: valmierieši uzvar liepājniekus un saasina cīņu par ceturto vietu

© Nora Krevneva/ F64 Photo Agency

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti svētdien svinēja pēdējo minūšu uzvaru "Optibet" futbola virslīgas mačā, tādējādi saasinot cīņu par ceturto vietu un, iespējams, arī ceļazīmi uz Eirokausiem.

Valmierieši viesos ar rezultātu 3:2 (1:1) pārspēja "Liepāju". Valmieras komandai divus vārtus guva Toluvalase Arokodare, bet uzvaru kompensācijas laika trešajā minūtē izrāva Žorže Teišeira.

Mača 14.minūtē rezultātu atklāja mājinieku pussargs Amansiu Fortešs, kurš ar kreiso kāju no tālienes iegrieza bumbu vārtu tīklā. Piecas minūtes pirms puslaika beigām valmierieši panāca izlīdzinājumu, pēc Osofu Apijas centrējuma precīzi sitot Arokodarem.

Otrā puslaika ievadā, 53.minūtē, uz viesu vārtiem tika nozīmēts apšaubāms 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Jānis Ikaunieks. Pēc tam, kad liepājnieki atguva vadību, abas komandas spēlēja atklātu futbolu, saasinot spēli pie abiem vārtiem.

Viesiem otros vārtus guva Arokodare, kurš astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām veiksmīgi nospēlēja soda laukumā un panāca 2:2. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē divi valmierieši izrāvās pret vienu Liepājas komandas aizsargu, taču Ēriks Punculs izdarīja neveiksmīgu piespēli. Tiesa, kompensācijas laikā "Valmiera Glass"/ViA vēlreiz izdevās apsteigt pretinieku aizsardzību, un pēc piespēles no kreisās malas Teišeira no vārtu priekšas raidīja bumbu mērķī - 3:2.

Gadījumā, ja sestdien Latvijas kausa izcīņā uzvarēs RFS, ceļazīmi uz Eiropas līgu ieņems komanda, kurai būs ceturtā vieta virslīgā. Aiz pirmā trijnieka ar 41 punktu ir Jūrmalas "Spartaks" un "Valmiera Glass"/ViA, bet seši punkti mazāk ir "Liepājai", kas tikpat kā zaudējusi cerības uz Eirokausiem.

Visās trīs šīs sezonas savstarpējās spēlēs ir uzvarējuši mājinieki. Valmierā ar 1:0 un 2:1 pārāki bija vidzemnieki, bet Baltijas jūtas krastā ar 1:0 uzvaru svinēja "Liepāja".

Ar 60 punktiem 28 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par pieciem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 41 punkts 29 mačos ir "Spartaks" un "Valmiera Glass"/ViA vienībām, bet 35 punktus 29 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 32 punkti ir "Jelgavai". Tikmēr 27 punkti 29 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.