Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Ontužāns tomēr nepalīdzēs Latvijas futbola izlasei septembra kvalifikācijas cikla spēlēs

© Romāns Kokšarovs/F64

Talantīgais Latvijas futbolists Daniels Ontužāns, kurš ikdienā pārstāv Minhenes "Bayern" kluba sistēmu, tomēr nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei septembrī notiekošajās 2021.ggad Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlēs, vēstīts Latvijas Futbola federācijas (LFF) "Twitter" kontā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā Latvijas izlases treneris Slaviša Stojanovičs nosauca Latvijas izlases sastāvu kvalifikācijas cikla spēlēm, kas paredzētas septembrī. Starp spēlētājiem sastāvā tika iekļauts arī talantīgais Ontužāns, kurš šovasar kopā ar Minhenes "Bayern" devās uz ASV, kur aizvadīja pārbaudes turnīru. Tas gan sportistam nebija veiksmīgs, jo jau debijas mačā pret Londonas "Arsenal" viņš guva potītes traumu.

Vēlāk "Bayern" gan ziņoja, ka futbolista veselība ir labā līmenī, un viņš atsācis treniņus. Līdz ar to Ontužāns jau otro reizi tika saukts palīgā izlasei.

Savukārt, kā vēstīja LFF "Twitter" ieraksts, Ontužāns tomēr izlasei nevarēs palīdzēt, jo klubs lēmis, ka viņam labāk būtu paņemt nelielu pauzi, kas palīdzētu pilnvērtīgāk atgūties no traumas, uzlabojot savu sportisko formu.

6.septembrī Latvijai viesos jāspēlē ar Austriju, kura ar sešiem punktiem četrās spēlēs ieņem trešo vietu grupā.

Oktobrī Latvija savā laukumā uzņems Poliju un viesosies pie Izraēlas, bet novembrī izbraukumā tiksies ar Slovēniju un mājās duelēsies ar Austriju.

Kvalifikācijas G apakšgrupā vadībā ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs ir Polija, septiņus punktus guvusi Izraēla, seši punkti ir Austrijai, piecus guvusi Slovēnija, četrus - Ziemeļmaķedonija, bet Latvija ir bešā.

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas necilajā 134.vietā, Austrija ir 37.pozīcijā, bet Ziemeļmaķedonija ieņem 71.vietu, kamēr Polija ieņem augsto 20.pozīciju.

Martā par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts serbu speciālists Stojanovičs. Decembra sākumā no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.