Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Futbola speciālists Mourinju vairs nebūs treneris; turpmāk strādās televīzijā

© Reuters / Scanpix /LETA

Futbola aprindās labi zināmais speciālists Žuzē Mourinju turpmāk strādās britu televīzijas kanālā "Sky Sports" kā futbola eksperts, savā mājaslapā vēstīja medijs.

Kā vēsta pats "Sky Sports", speciālists televīzijas studijā gozēsies jau šajā svētdienā, kad dalīsies pārdomās par gaidāmo Anglijas premjerlīgas dueli starp Mančestras "United" un Londonas "Chelsea".

Zīmīgi, ka Mourinju iepriekš trenējis abas šīs komandas.

Speciālists nevienu klubu netrenē jau kopš pērnā gada decembra, kad pameta "United" vienības grožus, tikmēr šī gada jūlijā viņš noraidīja Ķīnas kluba Guandžou "Evergrande" piedāvājumu teju vai 100 miljonu eiro apmērā.

Jūlijā speciālists paziņoja, ka labprāt turpinātu trenēt kādu klubu, tomēr vienīgi tad, ja piedāvājums būšot gana labs.

Bez "United" un "Chelsea" speciālists savā karjerā vadījis arī Milānas "Inter", Madrides "Real" un vairākus Portugāles klubus, tostarp "Porto".

Trenera karjerā Mourinju saņēmis vairākus individuālos apbalvojumus, tostarp vairākkārt atzīts par labāko Anglijas premjerlīgas treneri, kā arī 2010.gadā viņu atzina par pasaules labāko speciālistu. Tāpat viņš triumfējis Spānijas, Anglijas, Itālijas un Portugāles čempionātos, kā arī uzvarējis UEFA Čempionu un Eiropas līgās.