Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Liepāja" negūst vārtus un izstājas no UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra

© Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency

Latvijas futbola klubs "Liepāja" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas otrajā spēlē mājās ar 0:1 (0:0) piekāpās Zviedrijas klubam "Norrkopping", līdz ar to kurzemniekiem dalība šajā turnīrā noslēgusies.

Pirmajā spēlē pirms nedēļas liepājnieki ātri ielaida vārtus un piekāpās ar 0:2, bet divu maču summā piedzīvots zaudējums ar 0:3.

Spēle sākās līdzvērtīgā cīņā bez vārtu gūšanas iespējām. Tāpat kā Zviedrijā viesi nekautrējās pārkāpt noteikumus liepājnieku spēlētāju apturēšanā, kas 20.minūtē par Amansio Forteša nogāšanu beidzās ar pirmo dzelteno "plāksteri", ko savā priekšā ieraudzīja Kalle Holmberjs. Liepājnieki centās veidot uzbrukumus gan ar centrējumiem, gan sitieniem pa vārtiem, taču bumba līdz vārtiem nenonāca. Neko nemainīja arī liepājnieku četri stūra sitieni pēc kārtas puslaika beigās, līdz ar to 45 minūtes noslēdzās neizšķirti 0:0 bez neviena precīza sitiena pa vārtiem abu komandu izpildījumā.

48.minūtē pirmais liepājnieku sitiens sasniedza viesu vārtsargu, kad Īsaks Petešons tvēra ne to sarežģītāko Forteša sitienu vārtu tālajā stūrī. Reāla vārtu gūšanas situācija bija 54.minūtē, kad centrējumu pa sitienam Dodo ar galvu nometa Kristers Tobers - situāciju glāba Petešons. Pirmoreiz mājinieku vārtsargu ar neērtu sitienu 67.minūtē patraucēja melnkalnietis Seads Hakšabanovičs, taču Valentīns Raļkevičs bumbu novirzīja uz stūra sitienu. Pēc apmēram piecām minūtēm Raļkevičs atvairīja arī patālu Sīmona Terna sitienu. Savukārt minūti līdz pamatlaika beigām zviedri dzēsa visas liepājnieku cerības par nākamo kvalifikācijas kārtu, Hakšabanovičam gūstot pirmos vārtus spēlē. Brīdi vēlāk Raivis Jurkovskis savu komandu glāba no vēl vienu vārtu zaudējuma, bet liepājnieki nespēja izcelties ar precīzu sitienu, zaudēdami ar 0:1.

"Norrkopping" nākamajā kārtā tiksies ar Izraēlas klubu Beerševas "Hapoel" vai Kazahstānas vienība Almati "Kairat".

Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā "Liepāja" pārspēja Minskas "Dinamo", pēc 1:1 savā laukumā uzvarot viesos ar 2:1. Zviedrijas klubs pārvarēja Īrijas "Patrick's Athletic" barjeru, pēc panākuma viesos ar 2:0 ar 2:1 svinot uzvaru arī savā laukumā.

Pērn "Liepājas" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā atzina Zviedrijas kluba Gēteborgas "Hacken" pārākumu.

Liepājas pretinieki 13 reizes triumfējuši vietējā čempionātā, bet vēl sešas kausa izcīņā. Pēdējo reizi čempionātā uzvarēts 2015.gadā, bet kausa izcīņā vien 1993./94.gadā, lai arī pērn iegūta otrā vieta. Savukārt Eiropas līgas kvalifikācijā pēdējos divos gados nav izdevies pārvarēt otro kārtu, pērn divu spēļu summā piekāpās "Trakai" komandai (tagad - Viļņas "Riteriai").

Tikmēr šosezon vietējā čempionātā "Norrkopping" aizvadījusi 18 spēles, iekrājot 28 punktus, kas pašlaik dod septīto vietu. Savukārt liepājnieki Latvijas čempionātā 20 spēlēs sakrājuši 28 punktus un ierindojas piektajā vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē iekļuva "Riga", kas divu spēļu summā spēkojās neizšķirti 4:4 ar Polijas komandu Glivices "Piast", tomēr viesos vairāk gūtie vārti ļāva iesoļot nākamajā kārtā.