Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Pēc 12 darba gadiem amatu atstāj Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs

© Publicitātes foto

Pēc savstarpējas vienošanās amatu atstās Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. Pēc federācijā nostrādātiem 12 gadiem, no tiem gadu – ģenerālsekretāra amatā, Pukinsks nolēmis vairāk laika veltīt ģimenei.

“Paldies Edgaram par paveikto ģenerālsekretāra amatā. Finanšu vadība, administratīvo un organizatorisko jautājumu risināšana no LFF ģenerālsekretāra prasa ļoti daudz: gan laiku, gan zināšanas, gan lielu pašatdevi. Tādēļ izprotu vēlmi vairāk uzmanības veltīt ģimenei, it īpaši brīdī, kad Pukinsku ģimenē pasaulē nācis trešais bērniņš,” saka LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Latvijas futbolā šobrīd notiek lielas pārmaiņas. Lai LFF kļūtu par mūsdienīgi pārvaldītu sporta organizāciju, ir uzsākts aktīvs pārmaiņu process, tostarp ir sākta caurspīdīga finanšu un administratīvās pārvaldības modeļa ieviešana.

“Ģenerālsekretāra amatā aizvadītais gads ir bijis patiešām spraigs. Esmu priecīgs par to, ka ir izdevies īstenot vairākus veiksmīgus projektus, tostarp - ieviest jaunu finanšu vadības sistēmu. Tas ir labs sākums, lai reformētu un sakārtotu visas futbola saimniecības jomas. Taču pārmaiņas no LFF administrācijas, valdes un ģenerālsekretāra prasa 120 procentu iesaisti, tādēļ, apzinoties savas iespējas un atbildību pret iesāktajām reformām, esmu nolēmis amatu atstāt,” uzsver Pukinsks.

Pukinska pēdējā darba diena ģenerālsekretāra amatā būs 2019. gada 17. jūlijs. Taču vienlaikus viņš turpinās darboties LFF Godīgas spēles un ētikas komitejā, kā arī pārstāvēt Latviju starptautiskajā līmenī UEFA Godīgas spēles un sociālās atbildības komitejā.

Līdz 17. jūlijam atbilstoši statūtiem LFF prezidents Kaspars Gorkšs veiks kandidātu atlasi, lai piemērotāko ģenerālsekretāra amata kandidātu virzītu izvērtēšanai valdē.

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir vienīgā futbola asociācija Latvijā, kuru ir atzinusi FIFA un UEFA. 1921. gadā dibinātā LFF ir atbildīga par futbola attīstību valstī, kā arī tai ir tiesības pārstāvēt Latviju FIFA, UEFA un citās sporta institūcijās. LFF pieder ekskluzīvas tiesības organizēt un vadīt visu līmeņu futbola sacensības. Patlaban LFF ir uzņemti 137 biedri, savukārt kandidātu statuss piešķirts 30 ar futbolu saistītām organizācijām.