Latvijas izlases futbolists Savaļnieks atzīst, ka komanda aizvadījusi sliktu spēli

© AP/ SCANPIX

Latvijas futbola izlase piektdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros pret Izraēlu aizvadījusi sliktu spēli, atzina komandas aizsargs Roberts Savaļnieks.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas futbola izlase piektdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 0:3 zaudēja Izraēlai, kam visus trīs vārtus guva Erans Zahavi.

"Šādas spēles nevar beigties tā, kā tā beidzās šoreiz. Izraēla ļāva mums spēlēt un deva brīvību - nezinu, kāpēc to neizmantojām. Viņi noslēguma fāzē parādīja savu individuālo meistarību, tāpēc tāds rezultāts uz tablo," norādīja Savaļnieks, kurš piektdien laukumā pavadīja visas 90 minūtes. "Izraēla regulāri mainīja savu taktiku - brīžiem viņi nāca augstāk, brīžiem zemāk. Kad pretinieki vairāk presingoja, viņiem izdevās pārņemt iniciatīvu, bet, kad atkāpās, mums bija daži labi momenti. Kopumā gan aizvadījām diezgan sliktu spēli."

"Izraēlas komanda spēlē dažādi, futbolisti maina pozīcijas un viņiem nav noteiktas konkrētas atrašanās vietas laukumā. Man šķiet, ka Zahavi vispār spēlēja kā tāds viltus uzbrucējs, jo viņš bumbai devās pakaļ ļoti dziļi laukumā. Pretinieki regulāri mainījās pozīcijām, un mums nekas cits neatlika, kā skriet viņiem līdzi," pauda Savaļnieks.

Latvijas izlases aizsargs arī atklāja, ka pēc pirmajiem ielaistajiem vārtiem komanda nolēmusi spēlēt augstāk, jo pretinieki to ļāvuši.

"Aizsardzībā diezgan labi tikām galā ar standartsituācijām, bija laba koncentrācija. Lēnām pieliekam uz standartsituācijām uzbrukumā, jo šoreiz bumba regulāri atlēca pretinieku soda laukumā. Vienkārši netikām pie otrajām iespējām. No tām noteikti varētu izspiest pāris bīstamus sitienus pa vārtiem," uzskata Savaļnieks.

Latvijas izlase nākamo spēli aizvadīs jau pirmdien, kad uzņems Slovēniju.

"Analizēsim spēli pret Izraēlu un skatīsimies, kur vairāk kļūdījāmies. Ceram, ka nākamajā mačā būs daudz pozitīvāks rezultāts. Slovēņi ir citādāki - domāju, viņi tik izteikti pozīcijas laukumā nemainīs. Būs pavisam cita spēle," teica Savaļnieks.

G apakšgrupā pēc trim spēlēm ar deviņiem punktiem vadībā ir Polija, tālāk ar septiņiem punktiem ir Izraēla, četrus punktus guvusi Ziemeļmaķedonija, trīs punkti ir Austrijai, divi - Slovēnijai, bet Latvija ir bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

Svarīgākais