Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Bezvēsts pazudis par 15 miljoniem nopirktais Kārdifas "City" uzbrucējs Sala

© Reuters/Scanpix

Nupat par 15 miljoniem mārciņu (17 miljoniem eiro) iegādātais Anglijas futbola premjerlīgas komandas Kārdifas "City" uzbrucējs Emiliano Sala ir bezvēsts pazudis, turklāt, visticamāk, lidmašīna ar viņu ir piedzīvojusi avāriju.

Kā vēsta BBC, 28 gadus vecais argentīniešu uzbrucējs, kuram ir arī Itālijas pilsonība, pirmdiena bijis nelielā lidmašīnā, kas pazudusi ceļā no Francijas uz Kārdifu. Pagājušajā nedēļā tika oficiāli noslēgts darījums starp Francijas čempionāta komandu "Nantes" un Kārdifas "City", kā rezultātā Sala pārcēlās uz Anglijas premjerlīgu.

Tiesa, viņš bijis viens no cilvēkiem "Piper PA-46" lidmašīnā, kas pazudusi pirmdienas vakarā. Kārdifas lidosta apstiprinājusi, ka lidmašīnai bija jāierodas no Nantes, bet tas nav noticis.

Lidmašīna pazudusi no radariem aptuveni 20 kilometrus no Gērnsijas salas, bet pēc tam ar glābšanas laivām un helikoptera palīdzību tā tika meklēta vairākas stundas, taču bez rezultātiem. Meklēšana tika pārtraukta ap diviem naktī, jo pasliktinājušies laikapstākļi.

Savukārt otrdienas rītā pazudušos meklējuši jau divi helikopteri, divas lidmašīnas un glābšanas laiva.

Tiek uzskatīts, ka nelielā lidmašīna ar futbolistu tajā piedzīvojusi avāriju.

Samaksātā nauda par Salas pāreju ir Kārdifas kluba transfēru rekords.

Sala Francijā spēlēja kopš 2012. gada, bet "Nantes" rindās viņš bija kopš 2015. gada.

"Nantes" jau ir pārcēlusi trešdien gaidāmo Francijas kausa maču, tādējādi respektējot Salu.